ad tv

Een mooi gebaar: Inzamelingsactie voor senior Ad

1 maart 2021

Joris (25) en Ad (74) zijn echte maatjes geworden dankzij de match van stichting senior&student. Joris een online inzamelingsactie gestart op Gofund om Ad aan een nieuwe tv te helpen!

De eerste match in Den Haag: Henk (86) en Selene (21)

1 maart 2021

Henk (86) en Selene (21) zijn sinds december onze eerste match in Den Haag! Ondanks dat ze nu alleen telefonisch contact hebben en videobellen, hebben ze de meest diepgaande gesprekken over het leven.

corona update

Urgent: Corona-update februari 2021 stichting senior&student

17 februari 2021

Zoals je vast gemerkt hebt is de situatie omtrent corona nog steeds zeer ernstig. Nederland zit nog steeds in een lockdown en er is veel angst en bezorgdheid over de nieuwe (besmettelijkere) Britse variant van het virus.

Niels en Lotte in de podcast: ‘’Laat je horen!’’

27 januari 2021

Op woensdag 20 januari is er een podcast online gekomen over (stichting) senior&student! In Laat je horen! worden er gesprekken gevoerd met bijzondere stemmen uit Utrecht.

We staan in De Haagse Tijden!

26 januari 2021

Op dinsdag 12 januari besteedde De Haagse Tijden aandacht aan stichting senior&student.

Maandagochtend met koppel Louis (66) en Loïs (26): muziek downloaden en plantjes kopen

22 januari 2021

Loïs (26) en Louis (66) beginnen iedere maandagochtend samen met een bakje koffie. Daarna gaan ze onder andere jazz, reggae en soul muziek downloaden en die op cd’tjes branden voor Louis.

Het verhaal van Marwa (17) & Esmé (84): “We hebben sindsdien iedere week een koffiedate!”

20 januari 2021

Sinds november zijn Marwa (17) en Esmé (84) een match. Ze klikken goed met elkaar en wonen nog geen vijf minuten van elkaar vandaan.

Scoor de Happy Tosti voucher samen met je vriend(in)

19 januari 2021

In december kreeg stichting senior&student groen licht om zich uit te breiden naar Den Haag. Daarna heeft het team gezocht naar een nieuwe horecapartner in deze stad en dat is Happy Tosti geworden!

De allereerste MDT eindbijeenkomst!

15 januari 2021

Afgelopen maandag (11-01-2021) was de allereerste eindbijeenkomst voor studenten die het Maatschappelijke Diensttijd (MDT) traject hebben afgerond! De studenten vonden het een inspirerende en leerzame avond.

Het verhaal van Esmeralda (21) & haar maatje Bas (87): “Het klikte meteen vanaf dag één!”

12 januari 2021

Esmeralda en Bas zijn sinds eind november een match. Ze zien elkaar elke woensdag van 14:00 tot 16:00.

In De Vouwkrant: Koppel To (94) en Jessica (24)

5 januari 2021

In De Vouwkrant worden op een creatieve manier maatschappelijke thema’s uitgelicht. De eerste editie, die in december is uitgebracht, richt zich op eenzaamheid.

Terugblik op Kerstmis🎄

4 januari 2021

2020 is een bewogen jaar geweest met feestdagen die voor de meesten anders waren dan voorgaande jaren. Stichting senior&student heeft zich daarom tijdens kerst ingezet voor onze senior&student-koppels (en vooral senioren).

Een geslaagde MDT live

21 december 2020

Op maandag 14 december waren Alex van stichting senior&student en student Noor (20) in de MDT live uitzending te zien!

Terugblik 2020!

16 december 2020

2020, het jaar waarin corona de hele wereld trof en er snel ingespeeld moest worden op de situatie door het team. In deze blog blikken we samen met oprichters Anne en Lotte van Oudheusden terug op 2020.

Urgent: Corona-update stichting senior&student

16 december 2020

Nederland is helaas weer in een volledige lockdown. Via deze blog willen we de studenten graag updaten over hoe wij daar mee om moeten gaan.

Volg vandaag MDT live!

14 december 2020

Vandaag, op maandag 14 december, begint om 12:00 MDT live! Van 12:00 tot 17:00 maakt MDT er een te gekke live uitzending van.

Kerstpakketjes voor onze koppels!

11 december 2020

Kerst staat voor de deur en dat betekent gezelligheid, samenzijn, familie en lekker eten! Stichting senior&student biedt dit jaar kerstpakketten aan voor onze koppels!

Stichting senior&student breidt uit!

4 december 2020

Goed nieuws voor studenten en senioren woonachtig in Den Haag! Vorige week hebben we te horen gekregen dat stichting senior&student uit mag breiden.

Video: Koppel Cokkie (74) & Priscilla (27)

2 december 2020

Stichting senior&student-duo Kokkie & Priscilla zijn geïnterviewd! Bekijk snel het video-interview met dit gezellige koppel!

Geluidsfragment: Student Anne te horen op npo radio 1!

24 november 2020

Op zondag 1 november besteedde ‘’Fris!’’ van npo radio 1 live aandacht aan stichting senior&student. Student Anne kwam in de radio-uitzending en vertelde over haar wekelijkse bezigheden samen met haar match Ine.

Helga meldde 30 senioren aan!

24 november 2020

Helga Hoek, werkzaam bij verzorgingstehuis Amsta Van ‘t Hofflaan in Amsterdam-Oost, heeft in drie maanden tijd 30 senioren aangemeld bij stichting senior&student.

Virtuele Rijksmuseum rondleiding!

24 november 2020

Vrijdagmiddag om 15.45u was het zover: de virtuele tour door het Rijksmuseum! Rondleidster Esmé Apeldoorn nam ons online mee door de eregalerij van het Rijksmuseum.

Video: RTV Utrecht interviewde koppel Chanel (22) en Corrie (81)

23 november 2020

Op 18 november besteedde RTV Utrecht aandacht aan stichting senior&student. Student Chanel komt wekelijks langs bij Corrie om samen gezellig koffie te drinken en te kletsen.

gappie

Gappie Gezocht!

17 november 2020

Naar schatting tachtigduizend Amsterdammers hebben een maatje nodig, vanwege eenzaamheid, psychische problemen of taalachterstand. Daarom slaan tientallen maatschappelijke organisaties in Amsterdam de handen inéén voor de campagne Gappie Gezocht! 

Video: Een bloemetje namens de ChristenUnie Amsterdam voor student

13 november 2020

Op 9 oktober besteedde ChristenUnie Amsterdam aandacht aan stichting senior&student. Fractievoorzitter Don Ceder bracht een bloemetje langs bij een student!

De Utrechtse Internet Courant interviewde stichting senior&student!

13 november 2020

Op 2 november besteedde Duic.nl aandacht aan stichting senior&student met een uitgebreid artikel over het ontstaan van de stichting. Stichting senior&student koppelt in Utrecht eenzame ouderen aan energieke studenten.

Ode aan onze studenten

13 november 2020

Ode aan onze senior-studenten. Sophie die werkzaam is bij senior&student, spreekt de hele dag door studenten die graag een senior als maatje willen.

We staan op nu.nl!

10 november 2020

Op 28 oktober besteedde Nu.nl aandacht aan stichting senior&student met een uitgebreid artikel over maatjesprojecten in coronatijd. Weg generatiekloof: student steunt senior

Joris en Ad

Video: Maatjes Joris & Ad

10 november 2020

Merel Saarloos maakte voor de Instagram-pagina Mijnstemtelt dit leuke interview met het stichting senior&student-duo Joris & Ad. Bekijk snel het video-interview met dit vrolijke duo!

Online Bingo

Bingo!

5 november 2020

Woensdagmiddag klokslag 16.00u was het zover: onze Online Bingo. Vanaf het Careibu-kantoor in Amsterdam-Noord presenteerden de medewerkers Lara en Alex een gezellige middag voor alle koppels van stichting senior&student.

Het verhaal van Ed (80) & Tibbe (22): veilig en gezellig in contact blijven

21 oktober 2020

In tijden van corona is het bezoek aan je senior soms lastiger, maar zeker niet onmogelijk! Tibbe (22) gaat nog elke week langs bij senior Ed. Samen werken ze aan doelen en ondertussen hebben ze een gezellige tijd samen.

Week tegen Eenzaamheid: blijf met elkaar in contact

2 oktober 2020

De eerste week van oktober staat in teken van De Week tegen Eenzaamheid. Wij als Stichting Senior&Student vinden het nog steeds heel belangrijk om de verbinding tussen de verschillende generaties te versterken en eenzaamheid te bestrijden.

Joris Oei & Ad

Utrechtse maatjes Joris (24) & Ad (73)

28 september 2020

 Joris geniet erg van het studentenleven met zijn vereniging, hij is een fanatiek watersporter én hockeyer. Toch zitten wekelijkse bezoekjes aan Ad nu ook in zijn volle studentenleven.

Gys vierkant

Michèlle en Juliet doen samen mee met MDT!

11 september 2020

Niets is gezelliger dan samen deelnemen aan ons MDT. Zo kun je als vrienden ervaringen delen en straks gezellig samen optrekken met jullie senioren.

Een kijkje in de wereld van een ander

18 augustus 2020

De 74-jarige Martin Giling kon op een aantal gebieden wel wat hulp gebruiken. De 21-jarige Daen Kroezen zocht een flexibele bijbaan waarin hij ook iets kan betekenen voor iemand in de buurt. Via Stichting Senior&Student vonden ze elkaar. En daar zijn ze allebei heel blij mee.

Paloma & Philip

Het verhaal van Paloma (23) & Philip (82): “Niemand zou met kerst alleen moeten zitten”

10 augustus 2020

Een traject bij Stichting Senior&Student duurt 6 tot 12 maanden. Maar wat gebeurt er daarna eigenlijk met de koppels? Tussen Paloma (23) en Philip (82) ontstond een vriendschap voor het leven.

Lianne

Lianne (21) is net gestart met ons MDT-traject. Hoe is dat?

24 juli 2020

Via Facebook leerde Lianne (21) de Stichting Senior&Student kennen. Na even dwalen op de website en het bekijken van de vlog van Femke en Jansje dacht ze: “Ja, dit is iets voor mij!” en ze meldde zich direct aan.

Daniel

Daniël (21) en Paula (76) zijn nu belmaatjes

22 juli 2020

De Stadskrant van de gemeente Rotterdam besteedt in de editie van 22 juli aandacht aan ons gouden koppel Daniël en Philomena. Vanwege corona vindt het tweetal het fijner om nu eerst te bellen. Direct na hun eerste belafspraak onstond al een connectie! 

Charlotte en Frans zijn een match via Stichting Senior&Student

Charlotte (21) komt dankzij Frans (74) uit haar “bubbel”

8 juli 2020

Charlotte gaat zeer regelmatig even langs bij Frans. Waarom doet de 21-jarige student Liberal Arts and Sciences dit?

Aandacht voor coronahulp in Klooster! Magazine

7 juli 2020

Midden in de coronacrisis ging het fysiek ontmoeten tussen senioren en studenten natuurlijk even zeer lastig, maar met respect voor de maatregelen wist de Stichting Senior&Student toch de senioren te bereiken.

Eerste digitale groepsbijeenkomst om te leren coachen!

3 juli 2020

De student helpt de senior bij het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk.

Nieuw: De eerste Stichting Senior&Student-vlog!

24 juni 2020

Hoe is dat nu om als student aan de slag te gaan voor Stichting Senior&Student? Femke (20) geeft speciaal voor studenten die net starten een introductie!

20200605_Tim&Julius_CorinneZwarter_Stichting Senior&Student_01

Het verhaal van Tim (26) en zijn maatje Julius (83): “Eindelijk een waardige tegenstander!”

12 juni 2020

Tim (26) en Julius (83) vonden elkaar als schaakmaatjes via Stichting Senior&Student. Maar hun vriendschap gaat veel verder dan alleen schaken.

4.RomiTweebeeke©Senior&Student-01344

Reportage Marianne en Laura: van elkaar leren

10 juni 2020

Sinds enkele maanden komt Laura (23) wekelijks bij Marianne (67) op bezoek. ‘We houden beiden van reizen, planten, kunst en praten. Ik vind het gewoon heel erg leuk als ze komt’

20200604_Niels&Jan in gesprek_Alexander de Waardt_Stichting Senior&Student

Het verhaal van Niels en Jan: “Sinds Niels belde, zijn we vrienden”

9 juni 2020

Jan (68) en Niels (23) zijn sinds november 2019 een match via Stichting Senior&Student. ‘Jan heeft veel meegemaakt. Wat ik van hem leer, is dat je altijd door kan gaan.’

20200527_foto artikel AD_Julia_St. Senior&Student

Kippenvelinterview Algemeen Dagblad met student Julia (23)

27 mei 2020

Het AD interviewde studentvrijwilliger Julia (23), die gekoppeld was aan Dick (92). Tot hij overleed. Ze blikt terug op hun bijzondere band.

ANBO_bezoek senioren toegestaan_corona

Thuiswonende senioren mogen weer bezoek ontvangen

1 mei 2020

De ANBO heeft zich er hard voor gemaakt dat de RIVM-maatregelen omtrent het bezoeken van thuiswonende senioren versoepelt worden. Dit betekent dat u ook weer bezoek kunt aanvragen van een student van Stichting Senior&Student! 

20200326_image_hulptroepen_rubriek_volkskrant_coronahulp_stichting senior&student

Interview in de Volkskrant met Joop (79) die coronahulp krijgt

21 april 2020

Interview met Joop (79) voor rubriek Hulptroepen van de Volkskrant. Hij vertelt hoe hij de Coronacrisis ervaart en hoe blij hij is met het contact en de hulp van zijn coronaheld Suzanne!

Coronaheld_Yannick_Stichting Senior&Student

Coronaheld Yannick: gezellig bellen met Maria (70)

15 april 2020

Interview met Coronaheld Yannick: “Ik help Maria om haar gedachten weer even op nul te zetten”

Samen staan we sterker_magazine_coronaproject_St. Senior&Student

Magazine uitgebracht door studenten voor ouderen in Coronatijd

14 april 2020

Met trots presenteren wij het magazine ‘Samen staan we sterker!’ dat een groep studenten speciaal samengesteld heeft voor ouderen in verzorgingshuizen. Zij maakten dit magazine als onderdeel van ons Coronaproject.

Wil jij bijdragen aan een betere wereld? Doe mee met MDT →