Actie tegen zomereenzaamheid

16 augustus 2023

In de zomer zie je mensen in het water plonsen en picknicken in het park. De buren gaan drie weken weg met de kids, heerlijk! Alleen hebben veel senioren geen maatje. Terwijl ze ook iets leuks willen doen. Daarom komen Stichting senior&student en Careibu deze zomer in actie.

We zoeken studenten die eenmalig een ijsje willen eten met een senior. Nadat je gekoppeld bent aan een senior kun je die mee nemen naar een ijssalon of je neemt lekker zelf een ijsje mee naar de senior thuis. De kosten van jullie ijsjes vergoeden wij. Zo geven we eenzame senioren deze zomer samen een leuke ervaring!

Lotte van Oudheusden, oprichter van Stichting senior&student en Careibu: ‘We koppelen normaal studenten voor een half jaar als maatje aan een senior. Maar we merken dat veel studenten het spannend vinden om zich direct voor langere tijd vast te leggen. Eenmalig samen een ijsje eten is voor hen een ideale gelegenheid om te ontdekken of het met de senior klikt. Is er een match? Dan kunnen ze achteraf beslissen of ze de senior langer willen blijven bezoeken.’

Ruim 40 studenten hebben zich al aangemeld, maar we zoeken in totaal 100 studenten voor onze senioren die nog wachten op een maatje.

Meer informatie en aanmelden.