Stichting SeniorenStudent schittert op Make The World Great Again Festival

31 mei 2018

Workshop MTWGA festival_Stichting SeniorenStudent_20180526_01

Stichting SeniorenStudent draagt bij aan een betere wereld door jong en oud te verbinden. Daarom namen wij deel aan het Make The World Great Again Festival bij de Ceuvel in Amsterdam. Dit festival stond in het teken van positieve actie om de wereld samen mooier te maken.

Oproep aan studenten die dit lezen: Power to the Crowd

Aansluitend op het festival zijn we een CrowdActing campagne gestart, waarvoor we nog hard op zoek zijn naar studenten die willen deelnemen! CrowdActing is hetzelfde als crowdfunding, maar dan met daden en niet met geld. Het ondernemen van actie wetende dat jij een van velen bent. Als jij, net als vele anderen die je al zijn voorgegaan, deelneemt aan onze CrowdAct, ben jij een van de helden die het leven van een senior een stuk mooier maakt! Dus meld je aan als jij wilt bijdragen aan een betere wereld 🙂

Workshop MTWGA festival_Stichting SeniorenStudent_20180526_02
Wie van de Drie?

Stichting SeniorenStudent beraamde een inspirerende sessie voor op het festival en zette een enerverende Wie van de Drie spelshow in elkaar, met in de spotlights: drie van onze leukste senioren! Dat beloofde heel wat… De festivalgangers vormden een panel en ze moesten in verschillende rondes raden Wie van de Drie senioren de echte was.

 

Eén van de eerste vrouwelijke chirurgen ter wereld deed mee, mevrouw Mallonga (83, middelste van de foto). Vroeger woonde en werkte zij als arts voor een lange tijd in New York. Maar… wist het panel ook uit te dokteren dat zij dit was? Om erachter te komen moest het panel in een halve minuut tijd per persoon zoveel mogelijk slimme vragen stellen aan de drie senioren. Er werd veel gelachen: de senioren wisten het panel onwijs goed te misleiden!

Ouderwets genieten

De senioren gingen met een heerlijke fles oude jenever naar huis en: het winnende panellid, degene die de meeste senioren goed had geraden, ging ook niet met lege handen naar huis. Het panel ontving van ons een rijkelijk gevulde tas met veel ‘oud en jong’ lekkers, zoals oude wijvenkoek, Old Amsterdam kaasblokjes, een flesje oude jenever, studentenhaver en een granny smith appel: helemaal in het thema van onze stichting. Om lekker ouderwets van te genieten. Samen, of met een senior!