Bakactie: 350 zelfgebakken lekkernijen van studenten voor senioren!

12 maart 2021

“Wat een cadeautje was het afgelopen zaterdag … Tot tranen geroerd en dat meen ik!”

De coronacrisis is helaas nog niet voorbij, dus wij vonden het hoog tijd voor wat positiviteit! Samen met de Utrechtse studentenvereniging Veritas organiseerden wij een bakactie: De studenten van de vereniging hebben muffins, brownies en andere taartjes gebakken en vervolgens rondgebracht door heel Utrecht! In totaal waren 15 studenten aan het bakken. Zij hebben dit uitgedeeld bij twee grote verzorgingstehuizen van Vecht en IJssel en drie buurthuizen! In totaal zijn er 350 gebakjes uitgedeeld!

Naast de lekkernijen kregen de senioren ook Yahtzee!-spelletje en een persoonlijk kaartje van de studenten bakkers.

Een klein gebaar kan het verschil maken, zeker in deze tijd. Welzijn-medewerker van Vecht en IJssel Transwijk Mikkie Schmitz vertelt:  “Wat een cadeautje was het afgelopen zaterdag … Tot tranen geroerd en dat meen ik! Zoveel lekkernijen voor onze bewoners en prachtige kaarten… Het was en is een prachtig feestje voor ons. Hoop het nog eens mee te mogen maken. Namens ons allemaal, 1000 maal dank…. Het was hartverwarmend.”

Dit soort initiatieven kunnen wij als stichting senior&student dan ook alleen maar aanmoedigen. Brengt jou dit ook tot een creatief idee om een senior te helpen? Doe nu mee!

Voor studenten: Geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student. Lees hier meer informatie en meld je aan!       

Voor senioren: Er zijn nog plekken beschikbaar voor senioren!  Lees hier meer informatie en meld u aan.