Bezoek van de Nederlandse Antillen

22 mei 2017

16052017-visit-Antilles-StichtingSeniorenStudent-1

‘We hebben met elkaar gepraat over de overeenkomsten en verschillen in de sociale behoeften van ouderen’

Kennis wordt groter door het te delen! Vanuit die gedachte kreeg Stichting SeniorenStudent bezoek vanuit de Nederlandse Antillen: projectadviseurs die advies geven aan stichtingen met ouderenprojecten op Curaçao en Aruba. Zij kwamen op bezoek om kennis en ideeën uit te wisselen. Het bezoek was geïnitieerd door Fonds Sluyterman van Loo, partner van ons project Jong+Oud=Goud.

Overeenkomsten en verschillen

Anne, mede-oprichter van Stichting SeniorenStudent, vertelt over het bezoek: “We hebben met elkaar gepraat over de overeenkomsten en verschillen in de sociale behoeften van ouderen. Ook op de Nederlandse Antillen leeft de behoefte om de zelfredzaamheid en onafhankelijkheid van senioren te vergroten. Maar ze staan voor andere uitdagingen, zoals slecht openbaar vervoer waardoor senioren moeilijk op pad kunnen. Daartegenover staat dat ouderen vaker in de familie worden opgevangen en door het mooie weer makkelijker op straat sociale contacten opdoen.”

De delegatie van de Nederlandse Antillen bezocht in één week tijd verschillende stichtingen, om te leren van hun aanpak. Bij Stichting SeniorenStudent kwamen ze met name langs om te leren over de automatisering van het matchingproces en de mogelijkheid om daardoor veel meer senioren en studenten te matchen. Judith, projectcoördinator van Stichting SeniorenStudent, vertelt: “Ze waren enthousiast over de persoonlijke manier waarop wij ouderen en jongeren samenbrengen!”