Charlotte (21) komt dankzij Frans (74) uit haar “bubbel”

8 juli 2020

Charlotte en Frans zijn een match via Stichting Senior&Student

“Soms voel ik me ziek, maar als zij langs komt, voel ik me direct weer beter”

Charlotte en Frans zijn sinds enige tijd een match via Stichting Senior&Student. Daarom gaat Charlotte zeer regelmatig eventjes langs bij Frans. Waarom doet de 21-jarige student Liberal Arts and Sciences dit? Charlotte: “Toen ik terugkwam van mijn uitwisseling werkte dit als een reset. Ik ging nadenken over hoe ik mijn komende tijd wilde indelen. Ik wilde iets van vrijwilligerswerk gaan doen en het leek me heel leuk om iets met senioren te gaan doen.”

Gezellig kletsen
Zo kwam ze dus terecht bij de Stichting Senior&Student en maakte zij de koppeling met Frans uit Utrecht Overvecht. De eerste keer gingen ze een kopje koffie drinken bij de HEMA, “Zij herkende mij direct. Ze kwam naar me toe en we hebben meteen gezellig zitten kletsen.” Nu brengt Charlotte een paar keer per maand een bezoekje aan Frans. De favoriete activiteit van de twee is kletsen en lachen. Soms bij Frans thuis, soms buiten de deur voor een kopje koffie en een andere keer gaan ze wandelen met de hond Guus.

Geen andere visite
Voor beiden is het contact een enorme meerwaarde. Charlotte: “De laagdrempeligheid sprak me aan en het is heel gezellig. Ik zit best wel in een bubbel. Mijn vrienden en medestudenten delen allemaal dezelfde mening en maken hetzelfde mee. Met Frans is het anders.” Voor Frans zijn de wekelijkse bezoekjes echt een hoogtepunt: “Ze brengt vrolijkheid mee. Soms voel ik me ziek, maar als zij langs komt, voel ik me direct weer beter. Ze lacht altijd en ze hapt goed op mijn grapjes. Andere visite krijg ik niet meer. Ik ben weduwnaar en ik heb geen kinderen.”  

Ook neemt Charlotte haar vriendje af en toe mee, maar die wordt dan wel aan het werk gezet! Frans: “Ja, laatst was het gordijn half kapot, dan helpt hij eventjes. Anders gebeurt het niet.” En terwijl het vriendje de boel repareert, kletsen Charlotte en Frans vrolijk verder.

Charlotte brengt weer gezelligheid in het leven van Frans

Charlotte brengt weer gezelligheid in het leven van Frans

Zowel Frans als Charlotte raden het absoluut iedereen aan om iemand te leren kennen van een andere generatie. Charlotte sluit af: “Het is gezond om iemand van een andere generatie te leren kennen, je kunt zelf je tijd indelen en je krijgt er een bijzondere band voor terug.” 

Voor studenten: denk jij er wel eens over na om je in te zetten voor een oudere net zoals Charlotte? Wij hebben sinds kort het MDT-traject, dat gericht is op jonge mensen om hun talenten en idealen te ontdekken en tegelijkertijd iets voor een ander te betekenen. Nieuwsgierig? Schrijf je dan hier in en leer meer over onze coachingstrajecten!

Voor senioren: Bent of kent u juist een senior die wat extra hulp en gezelligheid kan gebruiken zoals Frans? Er zijn weer nieuwe plekken beschikbaar voor senioren! Meer info en aanmelden