Coronaheld Yannick: gezellig bellen met Maria (70)

15 april 2020

Coronaheld_Yannick_Stichting Senior&Student

“Ik help Maria om haar gedachten weer even op nul te zetten”

Door Corona zit ook Yannick (student Bedrijfskunde, 23 jaar) momenteel veel thuis. Omdat hij graag iets maatschappelijks wilde doen en al goede ervaring had met ouderen, wilde hij zich graag voor deze doelgroep inzetten. ‘Mijn moeder werkt bij een woonzorgcentrum waar ik de afgelopen jaren meerdere keren geholpen heb. Toen ging ik op Google kijken of er een organisatie was die in deze coronatijd iets speciaals doet voor ouderen en zo kwam ik uit bij Stichting Senior&Student.’

Al snel werd Yannick gekoppeld aan Maria (70), beiden wonen in Zoetermeer. Maria had in eerste instantie haar man bij Stichting Senior&Student aangemeld. Hij is slechtziend en zit in een rolstoel. Het leek haar leuk als hij in deze tijd af en toe een belletje met een student kan plegen om gezellig te kletsen. En daar was Yannick! 

De eerste keren belde Yannick vooral met Maria zelf. Ongeveer een half uurtje per keer. Yannick: ‘Het is heel leuk om er voor iemand te zijn, we kunnen ervaringen met elkaar uitwisselen. Ze vertelt me wat ze zoal doormaakt op dit moment en ik help haar om haar gedachten weer even op nul te zetten. Zo kan ze even ontsnappen uit de hectiek van thuis.’

Vandaag belde voor het eerst Maria’s man naar Yannick. Ze hebben ruim een uur gekletst, met name over Cuba. Daar is Maria’s man al drie keer geweest en zou hij graag nog een keer naartoe gaan. Yannick heeft genoten van de verhalen over Cubaanse muziek en hoe warm de mensen daar zijn.

Alledrie genieten ze van deze gesprekken in coronatijd. En Yannick vindt het heel fijn om er zo voor Maria en haar man te kunnen zijn. 

Andere Coronahelden naast Yannick:

Wilt u ook hulp of gezelligheid van een student? Dien uw aanvraag in!