Coronahulp voor alle ouderen in Nederland

17 maart 2020

FB_Coronahulp

Vandaag heeft Stichting Senior&Student een nieuw project gelanceerd: Coronahulp – voor ouderen, door studenten. Binnen dit project worden studenten in het hele land opgeroepen om Coronahulp te verlenen aan ouderen die het moeilijk hebben. Deze hulp bestaat uit boodschappen doen, medicijnen ophalen bij de apotheek, brieven schrijven, gezellig bellen en online spelletjes spelen. Studenten krijgen een vrijwilligersvergoeding en voor ouderen is de hulp kosteloos.

‘Wij hebben de expertise, het netwerk en de software om studenten aan ouderen te verbinden voor hulp,’ aldus mede-oprichter Anne van Oudheusden. ‘We hebben dit zo snel mogelijk ingezet om zoveel mogelijk ouderen in Nederland te gaan helpen. Al binnen het eerste uur kwamen de eerste aanvragen van senioren binnen en melden studenten zich massaal aan.’

Nu ouderen verzocht wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, komen ze in een sociaal isolement terecht, wat de kans op eenzaamheid sterk vergroot. Tegelijkertijd zitten alle studenten ook thuis en willen graag iets bijdragen in deze moeilijke tijd.

‘Studenten zien welke aanvragen voor Coronahulp bij hen in de buurt geplaatst zijn. Online kunnen ze hierop reageren en zo brengen wij ze in contact met de oudere. Veiligheid staat voorop en daarom controleren we van alle studenten eerst hun identiteit voordat we ze aan een oudere koppelen,’ aldus Anne. 

De reguliere bezoeken die de studenten normaliter via Stichting Senior&Student afleggen zijn vanwege Corona tijdelijk stilgelegd. Daarom heeft het team van de stichting nu tijd om zich in te zetten voor het Coronaproject. Anne: ‘De eerste fase financieren we zelf uit het spaarpotje van de stichting. Om het project verder op te schalen en zoveel mogelijk ouderen te kunnen helpen, zoeken we nog aanvullende financiering via sponsoren, fondsen en anderen die dit een goed idee vinden.’

Ben of ken jij een oudere of student die wil deelnemen? Of wil je financieel bijdragen? Check alle informatie hier.