De gezellige locatie “Nieuw Vredenburgh” zoekt studenten-maatjes!

2 juni 2021

31 mei 2021

De gezellige locatie van Cordaan aan de Postjesweg in West, heeft tien aanvragen open staan bij stichting senior&student. Iedereen die hier woont, wil dolgraag naar buiten: “Ons verzorgingstehuis is gelegen naast het park en de senioren willen dolgraag naar buiten’’, vertelt welzijn-medewerker Shanaaz. Het woonzorgcentrum is gelegen aan de rand van het Rembrandtpark, in een levendige, kleurrijke buurt. We stellen kort vier bewoners aan je voor!

Hilda

Een van de bewoners van Vredenburgh is Hilda. De 79-jarige dame is op Jakarta geboren. Haar man is op jonge leeftijd overleden. Hilda is een hele vrolijke lieve vrouw. Ze gaat in het verzorgingshuis naar alle activiteiten, of het nu dansen, Marokkaanse high tea of knutselen is. Hilda zou het ontzettend leuk vinden om met iemand van een andere generatie in contact te komen. Samen leuke dingen doen, zoals lekker wandelen (met rolstoel), koffie drinken en vooral lekker kletsen. Mevrouw is ook heel nieuwsgierig naar de jonge generatie. Ze vindt het leuk om naar buiten te gaan, zo was ze laatst met een stagiaire parfum kopen, dat was een super fijne afleiding. 

Johanita 

Naast Hilda zoeken meer senioren een maatje, zoals Johanita. Zij  is al in de negentig, maar is nog graag in contact met iemand van een andere generatie! Zo zou ze graag samen gezellig een kopje koffie willen drinken, samen een boodschapje doen of lekker wandelen (met rollator). 

‘’Het 1-op-1 contact en de aandacht is zo belangrijk. Veel senioren zijn echt toe aan een praatje. Wat wel belangrijk is, is betrouwbaarheid! Dat is de belangrijkste eigenschap voor een maatje.’’ – Shanaaz 

Elise

Elise is een echte boekenwurm. Het liefste zou ze dan ook samen met je naar de bibliotheek gaan als die weer open is! Ze houdt ook van gezelschapsspelletjes spelen waar haar kennis wordt getest, vindt het leuk om een praatje te maken en in de rolstoel door het park te lopen. Het is wel belangrijk dat je haar een beetje kan geruststellen als je haar mee naar buiten neemt, want dit kan ze soms even spannend vinden. Ze is dan bang om alleen gelaten te worden. Met wat geruststellende woorden is ze ook snel weer op haar gemak gesteld. 

Bastián

Bastián is 77 jaar en komt uit Santiago in Chilli. Hij spreekt naast Nederlands ook vloeiend Italiaans. Meneer heeft een achtergrond in de luchtmacht en als zeeman. Bastián houdt van een gezellig praatje en wandelen. Je doet Bastián hier dan ook een groot plezier mee.  Hij houdt erg van sport kijken op de televisie, zoals tennis en voetbal. In zijn leven heeft hij veel aan karate gedaan en ook les hierin gegeven. 

Voor studenten: Denk jij er wel eens over om je in te zetten voor een senior ? Geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student. Lees hier meer informatie en meld je aan!