”De mooie gebeurtenissen groot of klein mogen niet vergeten worden”

1 oktober 2018

Van 27 september tot 6 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In deze week wordt er aandacht gevraagd voor mensen in Nederland die een gevoel van verbondenheid met anderen missen. Wij van (Stichting) SeniorenStudent zetten ons elke dag in om die verbinding te creëren en in de hoop dat mooie vriendschappen ontstaan. Vorige week ontvingen wij een inspirerende en hartverwarmende brief van een koppel van SeniorenStudent die we graag delen:

”Dag team van SeniorenStudent Amsterdam,Tijdens mijn studie in Wageningen ben ik werkzaam geweest voor SeniorenStudent bij mevrouw Rothuis. Ik wil dit bijzondere verhaal graag met jullie delen.

Na de eerste kennismaking met de 91-jarige mevrouw Rothuis en haar dochter Ria ben ik met veel enthousiasme van start gegaan met mijn wekelijkse bezoekjes aan mevrouw. Dit waren allerlei bijzondere ontmoetingen, elke week anders. We zijn samen naar de bioscoop geweest, we hebben gevaren op de zonnebloemboot waarbij zelfs de burgemeester aanwezig was, we zijn naar musea geweest, hebben een pluktuin bezocht (mevrouw heeft aardig wat bramen gesnoept tijdens het plukken), we hebben creatieve oplossingen bedacht voor als de rolstoel moeilijk naar binnen te rijden was, we zijn poffertjes gaan eten bij de Panoramahoeve en ik heb heel veel spelletjes Rummikub verloren. We hebben haar 91e jarige verjaardag gevierd en ik heb iedere keer opnieuw genoten, al onze uitstapjes hebben we in een schriftje bijgehouden, zodat de familie terug kan lezen wat we samen allemaal beleefd hebben.

Toen ik door persoonlijke omstandigheden moest verhuizen naar Brabant, heeft Aafke de bezoekjes bij mevrouw Rothuis voortgezet. Binnenkort staat er weer een uitje gepland met ons drietjes, mevrouw gaat inmiddels achteruit qua dementie en we hopen tijdens ons uitje weer een hele mooie middag te beleven.

 Waarom ik dit verhaal met jullie wil delen is omdat wij jullie erg dankbaar zijn dat jullie ons bijzondere contact hebben mogelijk gemaakt. SeniorenStudent bestaat namelijk niet alleen uit die mooie uitjes met een senior. Voor ons is SeniorenStudent veel meer dan dat.

Wij hebben namelijk nog meer bewondering gekregen voor ouderen, en met name voor mevrouw Rothuis in het bijzonder. Zij heeft ons zo enorm geïnspireerd. Wij hebben levenslessen meegekregen, geleerd om te denken in oplossingen en iedere dag opnieuw weer te genieten van het leven. De mensen om je heen nog meer te waarderen. Mevrouw heeft ons een kijkje gegeven in hoe het leven vroeger was en ze heeft zo ontzettend veel doorzettingsvermogen, dat mag een voorbeeld zijn voor iedereen. Het is bewonderenswaardig om op 91-jarige leeftijd nog zo vief te zijn en overal voor open te staan. We hebben naast het vele plezier ook serieuze gesprekken mogen hebben en wij hopen dat jullie nog heel veel mooie matches zoals die van ons mogen maken!“Leef in het moment, kijk vooruit en de mooie gebeurtenissen groot of klein mogen niet vergeten worden.” – Mooie woorden van een 91-jarige prachtvrouw. Met vriendelijke groet,
Aafke & Annica”

Wil jij net als Aafke en Annica écht verschil maken?
Schrijf je in!