De voordelen van studentvrijwilliger worden

31 augustus 2017

Bij het project Jong+Oud=Goud worden senioren en studenten aan elkaar gekoppeld voor hulp en gezelligheid. De studenten die zich inzetten voor het project doen dat vrijwillig. Ze ontvangen een kleine vrijwilligersvergoeding, maar verder is het onbetaald. Waarom doen ze dat? En waarom zou jij dat ook moeten doen? We geven je vier goede redenen:

1. Je helpt een ander

Het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen. De senioren die deelnemen aan Jong+Oud=Goud hebben beperkte financiële middelen, zij kunnen de hulp die jij ze biedt niet volledig zelf betalen. Maar dankzij jouw vrijwillige inzet, krijgen ze toch de hulp die ze goed kunnen gebruiken. En het enige dat jij daarvoor hoeft te doen, is voor één jaar zes uur per maand tijd vrijmaken.

2. Het geeft je voldoening

Het helpen van een senior geeft veel voldoening, want iemand anders blij zien maakt jou blij. Je leert hoe waardevol het kan zijn je in te zetten voor een ander zonder daar iets voor terug te verwachten. En je zult snel genoeg merken: je krijgt er wél iets voor terug. Tussen de senioren en studenten ontstaat namelijk vaak een mooie vriendschap, mede omdat de match gemaakt wordt op basis van gedeelde interesses.

3. Je leert een andere generatie kennen

De mensen waar jij het meest mee omgaat, zijn waarschijnlijk leeftijdsgenoten. Maar tijdens het jaar dat jij je inzet voor Jong+Oud=Goud, leer je iemand van een andere generatie goed kennen. Iemand die je anders niet snel zou ontmoeten, maar die boordevol zit met levenservaring en verhalen over vroeger. Doe er je voordeel mee: luister naar de mooie verhalen en stel vragen. Wie weet steek je er wat van op!

4. Jouw toekomstige werkgever is er blij mee

Eerlijk is eerlijk: vrijwilligerswerk staat ook gewoon heel goed op je CV. Het laat namelijk zien dat jij bereid bent je in te zetten voor een ander zonder daar een salaris voor te krijgen. En dat zegt dan weer veel goeds over jouw persoonlijke principes, je verantwoordelijkheidsgevoel én je betrokkenheid bij de maatschappij. Jij bent gemotiveerd om te werken en dat vind iedere toekomstige werkgever fijn. Dus heb jij een streepje voor op de andere sollicitanten!

Wil jij ook studentvrijwilliger worden voor Stichting SeniorenStudent? Lees er hier alles over en meld je aan.