Een mooi gebaar: Inzamelingsactie voor senior Ad

1 maart 2021

ad tv

Joris (25) en Ad (74) zijn echte maatjes geworden dankzij de match van stichting senior&student. Ze gaan er veel op uit samen en hebben het altijd gezellig. Meestal doen ze spelletjes, maken ze een wandeling en kletsen gezellig bij. Joris helpt hem graag met het gebruik van zijn laptop, maar zag dat zijn televisie ook veel te klein is. Daarom is Joris een online inzamelingsactie gestart op Gofund.

Stapels aan DVD’s
Een aantal maanden geleden heeft Joris ervoor gezorgd dat Ad zijn stapel DVD’s weer kan aansluiten op de televisie. “Ad is erg slechtziend en loopt ook niet zo goed meer. Hij zit vaak binnen en kijkt graag tv en DVD’s. Toch is hij enorm positief en probeert nog veel naar buiten te gaan. Helaas gooit de corona crisis roet in het eten, waardoor Ad nog minder naar buiten kan”.

Een kleine televisie
Tijdens het televisie kijken zit Ad erg dicht op zijn tv, omdat hij de ondertiteling niet kan lezen of het beeld anders niet scherp ziet. Naast dat zijn televisie klein is, zag Joris ook dat het beeld geen HD is. “Ik vroeg me af waarom hij niet op zoek is gegaan naar een grotere TV, maar hij wist niet zo goed waar hij moest zoeken. Na enige uitleg heb ik met Ad gekeken naar het aanschaffen van een nieuwe tv. Via het internet heeft Ad zelf een tv uitgekozen en is zelfstandig gaan sparen. Maar aangezien Ad veel andere kosten heeft en het sparen langzaam gaat, wilde ik iets voor hem doen”.

Iets doen voor Ad: een grotere televisie
Zo behulpzaam als Joris is, heeft hij het er natuurlijk niet bij laten zitten en is daarom een online inzamelingsactie gestart. Het leek Joris geweldig om geld in te zamelen voor Ad, zodat hij de televisie niet zelf hoeft te kopen en hierdoor geld aan andere zaken kan besteden zoals boodschappen en vrijetijdsbesteding. Het bericht dat Joris op Gofund had geplaatst straalt een en al zorgzaamheid en liefde uit naar Ad toe. Het is daarom mede dankzij zijn lieve bericht gelukt om voldoende geld in te zamelen voor een grotere televisie voor Ad!

Het doelbedrag behaald
Op 21 februari is het doelbedrag behaald. Diezelfde dag heeft Joris gelijk de TV besteld en vrijwel direct daarna opgehaald. “Coolblue heeft er zelfs nog een gratis afstandsbediening bij gedaan voor senioren. Ad was ontzettend blij en emotioneel verrast. Hij weet niet goed hij hoe iedereen allemaal moet bedanken. Maar een blije foto van hem met de TV was uiteindelijk voor hem voldoende”. 

“Hij heeft de TV ook gelijk een naam gegeven. Josefina om precies te zijn”. 

Nogmaals wil Joris iedereen bedanken die gedoneerd heeft. Nu kan Ad eindelijk haarscherp beeld TV kijken. Joris en Ad zijn super blij dat het doel behaald is. Ook wil Joris graag meegeven dat iets goeds doen voor een ander niet veel tijd en moeite hoeft te kosten. Het kan ‘m in de kleine dingen zitten! 

Dit soort initiatieven kunnen wij als stichting senior&student dan ook alleen maar aanmoedigen. Brengt jou dit ook tot een creatief idee om jouw senior te helpen? Doe nu mee!

Voor studenten: geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student.Lees hier meer informatie en meld je aan!

Voor senioren: Of bent of kent u een senior die wat extra gezelligheid kan gebruiken, zoals Ad? Er zijn nog plekken beschikbaar voor senioren! Lees hier meer informatie en meld je aan!

Heb aandacht voor elkaar, kleine dingen maken het verschil!