“Eenzaamheid voelt alsof je opgesloten zit” – Reportage Max Magazine

21 augustus 2019

2019_Reportage Max Magazine_Trudy & Marissa_St. Senior&Student_02uitsnede

“Als Marissa is geweest, is mijn accu weer opgeladen”

Max Magazine schreef een prachtige reportage over de bijzondere band tussen Geneeskundestudent Marissa (19) en senior Trudy (76). 

Marissa gaat wekelijks op bezoek bij Trudy om leuke dingen te doen, zoals naar de markt gaan en een terrasje pakken. Zelf kan Trudy dat niet meer vanwege haar gezondheid: “Ik voel me gegijzeld in mijn eigen huis. Ik wil graag meer naar buiten, maar kan het bijna niet meer zelf. Ja, ik ben echt eenzaam hier. Ik zit hier maar binnen. Eenzaamheid voelt alsof je opgesloten bent.”

Een medewerker van de thuiszorg bracht Trudy in contact met Stichting Senior&Student. En zo werd ze aan Marissa gekoppeld. Marissa: “Ik wilde vrijwilligerswerk gaan doen en toen wees een vriendin mij op Stichting Senior&Student. Ik heb me aangemeld en gekeken waar bij mij in de buurt een vraag was. Ik kan hier op de fiets heen en ken de buurt goed, dat is wel zo handig. Ik probeer één keer in de week bij Trudy op bezoek te komen. We doen dan gezellige dingen samen. Eerst loopt ze zelf een klein stukje en als dat niet meer gaat, gaan we verder met de rolstoel. Ik wil er voor zorgen dat Trudy meer buiten en meer onder de mensen komt.”

Trudy: “Als Marissa is geweest, is mijn accu altijd weer opgeladen. Dan kan ik er weer even tegen.”

Lees het hele verhaal hier

Ook deelnemen? Meer informatie voor senioren en voor studenten.