Eerste bijeenkomst Eetclub van Jong en Oud bij d’Oude Raai

9 maart 2016

d'Oude Raai_Eetclub1_44klein

Op zondag 28 februari vond de ontmoeting tussen de deelnemers van de eerste Eetclub van Jong en Oud plaats.  Eens per maand zal deze vaste groep van senioren en studenten samenkomen bij Cordaan-locatie d’Oude Raai om gezamenlijk te koken en eten. 

De Eetclub wordt geleid door studentvrijwilligers Victoria en Margot. Aangezien dit de eerste bijeenkomst was, hadden de twee dames voor het heerlijke menu gezorgd: gluhwein met Hollandse borrelhapjes, twee verschillende stamppotten met gehaktballetjes en/of rookworst en een brownie als toetje. 

Er werd gestart met een voorstelrondje om elkaar beter te leren kennen. De jongste gast was baby Doris van 8 maanden en de oudste gast Trudy van 90 jaar. Trudy woont, net als de helft van de deelnemende senioren, in woonzorgcentrum d’Oude Raai. De andere helft van de deelnemers woont zelfstandig elders in de buurt. Het was een leuke eerste ontmoeting waarbij al gauw duidelijk werd dat hachee zeker een keer op het menu komt te staan, aangezien dat door vrijwel alle aanwezigen als lievelingsgerecht genoemd werd.

Iedereen heeft geholpen met het bereiden van de maaltijd. Aan tafel werden groenten geschild, kruidnagels in sinaasappels geprikt en menukaarten geschreven, terwijl bij het aanrecht gehaktballetjes gebraad werden en stamppotten gestampt. Ook werd er al flink gebrainstormd voor de volgende bijeenkomsten waarbij iedereen ideeën op briefjes schreef. Zo komt er nog een tapasmiddag en high tea en zal iedereen een kinderfoto meenemen en vertellen over familiegerechten. 

Terwijl de voorbereidingen voor de maaltijd in volle gang waren, schoof Anke van Radio Steunkous aan om een reportage te maken. Na afloop van de maaltijd vond er een bijzonder optreden plaats van Sterre Kooi (sopraan) en haar vader Jaap Kooi (pianist). De ontmoetingsruimte van d’Oude Raai liep vol met bewoners en buurtbewoners om de prachtige klassieke muziek te aanschouwen. 

Op zondag 20 maart is de volgende bijeenkomst van de Eetclub van Jong en Oud, met als thema Pasen. Op het menu staan verse broodjes met zalm- en eiersalades, kippensoep, hartige taart en quiches en uiteraard zullen er ook paaseieren beschilderd worden. Er zijn nog enkele plekken voor senioren beschikbaar, dus neem gauw contact op met Stichting SeniorenStudent om een plekje te veroveren. Nadien zal wederom een optreden door een bijzondere gast verzorgd worden, waarbij iedereen welkom is. Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van toekomstige optredens en de tweede locatie van een nieuwe Eetclub van Jong en Oud.