Ervaringen: Mette (22) bij Jong+Oud=Goud

19 maart 2021

MDT besteedde aandacht aan het MDT-traject Jong+Oud=Goud van Mette.

Mette verteld in het interview waarom ze zich had aangemeld bij MDT. Ook wordt er besproken met wie ze gekoppeld was en wat haar het meeste is bijgebleven van haar MDT-reis.  Lees hier het hele artikel!

“Met een paar uur per week kan je écht iemands leven veranderen.”

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Via MDT ontdek je eigen talenten waarbij je tegelijkertijd iets goeds doet voor een ander. Bij Jong+Oud=Goud wordt je zes of twaalf maanden de coach van een senior. Je helpt de senior bij het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk, om zo de eenzaamheid te verminderen. Ondertussen volg je coachingsessies om aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei te werken. Aan het einde van het traject krijg je een officieel certificaat (handig voor op je CV!)

Voor studenten: Denk jij er wel eens over om je in te zetten voor een senior net zoals Mette? Geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student. Lees hier meer informatie en meld je aan!

Voor senioren: Bent of kent u een senior die wat extra gezelligheid kan gebruiken, zoals Christina? Er zijn nog plekken beschikbaar voor senioren! Lees hier meer informatie en meld u aan.