Evaluatie MDT1 & 5.0

13 december 2022

Tussen mei 2020 en juni 2022 voerde stichting senior&student twee projecten uit, waarin jongeren zes tot twaalf maanden als vrijwilliger een senior bezochten. Via onderstaande link kun je de resultaten van deze projecten lezen.

Stichting senior&student maakte in deze periode 723 matches tussen jong en oud. Je leest in dit rapport wat de resultaten zijn in cijfers: hoeveel koppels namen er deel aan de projecten en wat hebben zij samen bereikt?
Maar bovenal staan de ervaringen van deelnemers centraal. Wat is er dankzij de projecten veranderd in het leven van de senioren en wat hebben de studenten geleerd door hun deelname?

De ervaringen van deelnemers vormen het beste bewijs van de impact die wij samen met onze vrijwilligers hebben bereikt: de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van senioren is dankzij hun deelname vergroot.
Meer dan andere jaren hebben we in dit rapport ook gefocust op de meerwaarde van deelname voor studenten: welke inzichten hebben zij opgedaan en welke vaardigheden hebben zij ontwikkeld?

We sluiten deze evaluatie af met een aantal leerpunten voor de toekomst, zodat we de ervaring van deelnemers en daarmee ook de impact nog verder kunnen vergroten.

Lees het evaluatierapport