GEZOCHT: 178 studenten voor koffiedates met senioren

31 januari 2022

“Nog nooit hebben we zoveel aanvragen binnen gekregen van senioren als tijdens deze lockdown.” – Anne van Oudheusden

31 januari 2022

Stichting Senior&Student is met spoed op zoek naar studenten die in zijn voor koffiedates, uitstapjes of spelletjes spelen met een senior. Door corona is de vraag naar maatjes voor kwetsbare en eenzame 65-plussers opgelopen tot 178 openstaande aanvragen. Na twee jaar noodgedwongen binnen zitten is de noodzaak om eropuit te trekken groot.

Als student kies je  zelf een senior uit die qua interesses en achtergrond goed bij jou past. Vervolgens ondernemen jullie een half jaar tot een jaar lang leuke activiteiten en bied je praktische hulp. Bijvoorbeeld bij de computer, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer. Aanmelden als student kan hier.

Het vrijwilligerswerk is ook in te richten als Maatschappelijke Diensttijd. Dit verandert niets aan jouw rol als maatje. Het betekent alleen dat je als student meedoet aan een landelijk programma van de Rijksoverheid om de wereld een beetje mooier te maken. Ook is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jouw idealen en talenten. Je volgt namelijk een interessant trainingsprogramma bij professionele coaches.

Anne van Oudheusden, oprichter van Stichting Senior&Student: “Nog nooit hebben we zoveel aanvragen binnen gekregen van senioren als tijdens deze lockdown. Er is onvoldoende aandacht voor de sociale gevolgen van de coronamaatregelen, zoals het isolement waarin ouderen terechtkomen en het inperken van hun fysieke beweging. Door studenten te matchen aan deze senioren, zorgen we ervoor dat ze weer naar buiten gaan en iemand ontmoeten voor een goed gesprek.”

Lotte van Oudheusden, oprichter van Stichting Senior&Student: “Ook voor studenten zijn het eenzame tijden. Veel colleges zijn online en ze zitten vaak alleen op hun studentenkamer. We horen van studenten dat ze graag willen bijdragen in deze moeilijke coronatijden. Daarom roepen we alle studenten met een sociaal hart op zich aan te melden. Zo kunnen ze hun steentje bij te dragen.”

Deelnemende studenten ontvangen een vrijwilligersvergoeding tot 95 euro per maand. Om het contact met kwetsbare senioren veilig te laten verlopen vraagt Stichting Senior&Student de richtlijnen omtrent corona goed op te volgen.

Refer a friend

Heb jij vrienden die ook een senior kunnen helpen? Meld dan nu jezelf aan en tip je vrienden. Hebben jij en een vriend beiden een succesvolle match, dan ontvang je van van ons een horecabon ter waarde van 15 euro. Meer informatie over refer a friend vind je hier.