Gezocht in Overvecht: 12 studenten voor koffiedates met senioren

2 mei 2023

Stichting senior&student heeft in de Utrechtse wijk Overvecht 12 senioren voor wie een wandelingetje maken of uitstapje doen geen vanzelfsprekendheid is. We zijn daarom met spoed op zoek naar 12 studenten die de senioren meenemen voor een koffiedate, uitstapjes of wandeling.

Als student kies je bij stichting senior&student zelf een senior uit die qua interesses en achtergrond goed bij jou past. Vervolgens ondernemen jullie een half jaar lang leuke activiteiten en bied je praktische hulp. Bijvoorbeeld bij de computer, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer. Aanmelden als student kan hier.

Het vrijwilligerswerk is ook in te richten als Maatschappelijke Diensttijd. Dit verandert niets aan jouw rol als maatje. Het betekent alleen dat je als student meedoet aan een landelijk programma van de Rijksoverheid om de wereld een beetje mooier te maken. Ook is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jouw idealen en talenten. Je volgt namelijk een interessant trainingsprogramma bij professionele coaches. En het is een mooie ervaring voor op je CV. Aan het einde van het traject ontvang je een officieel MDT-certificaat.

Anne van Oudheusden, oprichter van stichting senior&student: “We hebben al meer dan 3.000 studenten aan senioren gekoppeld. Studenten worden zich steeds meer bewust van eenzaamheid onder ouderen. Het maatjestraject is voor de studenten een laagdrempelige manier een senior in hun eigen buurt te ondersteunen. Het kan er voor zorgen dat de senior weer naar buiten gaat”

“Ook voor studenten kan het contact met hun senior iets moois brengen. Sommige studenten hebben geen opa of oma meer of die te ver weg wonen. Op deze manier hebben ze een soort van ‘bonusopa of -oma’ in hun eigen studentenstad,” aldus Anne.