”Het is alsof ik op bezoek ga bij een goede vriendin”

11 september 2018

Psychologie student Niklas (20) en gepensioneerd chirurg Elizabeth (85) zijn al ruim een half jaar een match via Stichting SeniorenStudent. Ze zien elkaar zo’n drie à vier keer per maand. Doordat ze verschillende raakvlakken hebben, raken ze nooit uitgepraat en voelen ze zich erg op hun gemak bij elkaar.

Tijdens een college van Niklas kwam het onderwerp ‘eenzaamheid onder ouderen’ aan bod. Dit ging hem erg aan het hart en inspireerde hem om ook zijn steentje bij te dragen: “Het leek mij een goed idee me in te schrijven bij de stichting, omdat ik zo ook alvast wat ervaring op doe binnen een onderwerp waarin ik mij later eventueel zou willen specialiseren.’’ Elizabeth kwam Stichting SeniorenStudent toevallig online tegen: “Ik was nieuwsgierig en toen heb ik meteen gebeld.” Onder het genot van een kopje koffie ontmoette de twee elkaar en het klikte meteen: “Het is erg gezellig met Niklas en ik praat graag met hem over zijn studie. Ik ben zelf arts en heb dus ook veel over psychologie geleerd”. Niklas stemt hiermee in en geeft aan dat hij inmiddels al veel geleerd heeft van Elizabeth.  

Hun gekletst zetten ze ook graag voort in de auto. Elizabeth zocht specifiek naar een student met een rijbewijs en in haar auto rijden ze het hele land door. Met het warme weer zijn ze samen naar het strand geweest en hebben ze gezellig samen gegeten: “Ik heb natuurlijk getrakteerd, want ik ben vroeger ook student geweest!” lacht Elizabeth. Daarnaast bezoeken ze samen ook exposities en gaan ze wel eens naar het Lunchconcert in het Concertgebouw. Niklas vindt het ook leuk dat hij hierdoor op plekken komt waar hij zelf niet zo snel naartoe zou gaan. De twee hebben een goede band met elkaar en hopen elkaar nog lange tijd te zien. Voor Niklas voelt het ook alles behalve een verplichting: “Het is alsof ik op bezoek ga bij een goede vriendin.’’

We merkten op dat Niklas en Elizabeth het goed met elkaar kunnen vinden en vroegen hen eerder al mee te werken aan het ‘Wie van de drie’ spel tijdens Make the World Great Again festival bij De Ceuvel. Vervolgens nodigden we het fotogenieke duo uit voor een fotoshoot in de studio. Een leuke dag en deze vrolijke foto’s waren het resultaat!

Ben je student en wil jij ook een inspirerende senior leren kennen bij jou in de buurt? Ben (of ken) je een senior die graag gezelschap zou willen krijgen van een student? Schrijf je dan nu in!