Het verhaal van Lena (24) en Mariana (87): ‘‘Ze hoort er gewoon bij’’

10 maart 2022

‘’Lena zingt altijd zachtjes tijdens het wandelen, dat vind ik zó lief, dat geeft echt een band’’ – Mariana

 10 maart 2022

Mariana & Lena genieten al anderhalf jaar van samen koffie drinken, wandelen en winkelen. Lena komt uit Servië, het voelt voor haar dan ook als thuiskomen in de warme multi-cultureel ingerichte woning van Mariana. Ze hebben de afgelopen tijd een speciale band opgebouwd. “Bij Lena denk ik als eerste aan haar lachje. Dan word ik meteen helemaal vrolijk. Ik verheug me er echt op om samen naar buiten te gaan.’’ 

Voor Lena is Mariana een bijzondere vrouw. Ze heeft ontzettend veel levenservaring en heeft een heleboel verhalen te vertellen. Voor Mariana is Lena een fijn gezelschap, omdat ze normaal met haar om gaat, daardoor vergeet Mariana dat ze ouder is. “Ik heb het gevoel dat ze hier al jaren komt. Ze hoort er gewoon bij!’’

Daarnaast vinden ze het gezellig om met elkaar te eten. Laatst had Lena gekookt voor Mariana. “We zijn allebei vegetarisch, dus ik had vega kip sate gemaakt met spinazie en couscous. We hebben dit samen opgegeten, zo gezellig, als echte vriendinnen”.

Een leuke herinnering die ze samen delen is tijdens Oud & Nieuw. Lena ging bij Mariana langs om een lekkere Italiaanse hap te brengen van het restaurant waar ze werkt. Dit vond Mariana extra leuk omdat ze Italiaans bloed heeft. Samen hebben ze verrukkelijk gedineerd. Daarna waren ze allebei bang voor het vuurwerk, daar moeten ze nu nóg vreselijk om lachen.

Voor studenten: Denk jij er wel eens over om je in te zetten voor een senior net zoals Lena? Geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student. Lees hier meer informatie en meld je aan!

Voor senioren: Bent of kent u een senior die wat extra gezelligheid kan gebruiken, zoals Mariana? Er zijn nog plekken beschikbaar voor senioren! Lees hier meer informatie en meld u aan.