In De Vouwkrant: Koppel To (94) en Jessica (24)

5 januari 2021

In De Vouwkrant worden op een creatieve manier maatschappelijke thema’s uitgelicht. De eerste editie, die in december is uitgebracht, richt zich op eenzaamheid. In deze editie is ook een groot interview aanwezig met koppel To (94) en Jessica (24). Het interview zoomt in op eenzaamheid, maar ook de liefde en geluk.

In de eerste pagina’s, 50 tot en met 53, vertelt Alexander onder andere waarom het zo belangrijk is dat stichting senior&student bestaat. Vragen als ‘’Waarom zijn specifiek studenten zo belangrijk in dit geval?’’ en ‘’Wat zou een oplossing zijn volgens jullie, om eenzaamheid meer bespreekbaar te maken?’’ komen ook aan bod.

‘’Er heerst een groot taboe op eenzaamheid in onze maatschappij. Mensen vinden het erg lastig om toe te geven dat ze eenzaam zijn en er zijn verschillende vormen van eenzaamheid, waarbij het niet altijd even zichtbaar is.’’ – Alexander

 

Op pagina 54 tot en met 57 is het interview te lezen over stichting senior&student-koppel To en Jessica. In dit interview worden vragen zoals ‘’Bespreken jullie met elkaar over hoe jullie je voelen?’’ en ‘’Wat betekent geluk?’’ beantwoord. 

“We hebben het een keer gehad over liefde – een heel goed gesprek. En voornamelijk heel waardevol. Ik had niet verwacht dat ik het met iemand van een totaal andere generatie zou hebben over liefde en sexualiteit.” – Jessica

 

Benieuwd naar het interview? Dat kan! De Vouwkrant is gratis online in te zien. Heb je hem liever écht in je handen? Dat kan ook! De Openbare Bibliotheken zijn nu tijdelijk gesloten, maar voor koffie & een krantje kan je terecht bij:

0   Yusu coffee (Amsterdam-West)

0   MOK (Amsterdam-Noord)

0   Screaming beans (De 9 straatjes)

0   AObar (Amsterdam-West)

0   The Consciousclub (Amsterdam-Centrum)

Het is ook mogelijk om voor €2,95 (verzendkosten) de krant op je deurmat te krijgen. Via deze link kan het besteld worden.

Voor studenten: denk jij er wel eens over na om je in te zetten voor een senior? Wij hebben sinds kort het MDT-traject, dat gericht is op jonge mensen om hun talenten en idealen te ontdekken en tegelijkertijd iets voor een ander te betekenen. Nieuwsgierig? Schrijf je dan hier in en leer meer over onze coachingstrajecten!

Voor senioren: Bent of kent u juist een senior die wat extra hulp en gezelligheid kan gebruiken? Er zijn weer nieuwe plekken beschikbaar voor senioren! Meer info en aanmelden