Interview AmsterdamFM met Anne over debat Zorgen voor Morgen

24 juni 2015

Kunst&Cultuur-AmsterdamFM-debat ouderenzorg-Zorgen voor Morgen-Stichting SeniorenStudent

‘We hebben al meer dan 150 aanmeldingen gehad voor de debatavond. Dat geeft aan dat het een onderwerp is dat erg leeft.’

Afgelopen maandag werd Anne van Oudheusden, mede-oprichter van Stichting SeniorenStudent, geïnterviewd over de debatavond Zorgen voor Morgen op AmsterdamFM.

Zorgen voor Morgen is een debatavond over de ouderenzorg die Stichting SeniorenStudent organiseert op maandag 29 juni van 19.00 tot 21.00 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het is een boeiend programma voor alle Amsterdammers én ouderenzorgprofessionals.

Anne vertelt in het interview over de eenzaamheid onder ouderen, waarom de debatavond georganiseerd wordt en de samenwerking tussen formele en informele zorg.

‘Het is toch vaak dat wij het idee hebben dat we ouderen moeten verzorgen en vertroetelen. Zorgen dat ze in een schoon huis zitten en lichamelijk niks mankeren. Maar dan vergeten we dat de meeste ouderen gewoon nog deel willen nemen aan de samenleving en nog veel waarde kunnen toevoegen. Dat staat bij ons centraal. We kijken niet alleen wat de student de senior kan bieden, maar ook wat de senior zelf nog te bieden heeft.’

Luister het hele interview hieronder terug.

AmsterdamFM – Interview door Bert van Galen