Koppel van Stichting SeniorenStudent op RTV Utrecht

29 juni 2017

Henk (70) en Pien (19) zijn één van de matches die Stichting SeniorenStudent maakte voor het project Jong+Oud=Goud. Vanaf de eerste afspraak was er een klik, al vond Henk die ontmoeting wel spannend. Henk: “Het moet wel klikken. Als het niet klikt, dan heeft het voor mij geen zin.”

Henk wilde het liefst gekoppeld worden aan een student die een tikkeltje eigenwijs is en een brede interesse heeft. Nou, dan heeft hij aan Pien een goede! Zij studeert Biologie en wil later innovatieve oplossingen bedenken voor het tekort aan voedsel in de wereld. Tot die tijd wil ze ook al iets kunnen betekenen voor de maatschappij, dus meldde zij zich aan als studentvrijwilliger voor Stichting SeniorenStudent. Pien: “Ik wil anderen wat meer energie geven, mijn positieve instelling overbrengen.” Henk: “Dus de match is zeer geslaagd.”

Ook studenten van de Utrechtse School voor Journalistiek werden enthousiast van het verhaal van Henk en Pien. Voor RTV Utrecht maakten zij deze korte reportage over het stel:

Ben jij zelf student of senior en wil je ook gematcht worden? Dat kan in Utrecht, maar ook in Rotterdam en Amsterdam! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.