Levensboek: ‘’Eigenzinnig! En niet bang’’ van Marijke Kooi

3 april 2021

 ‘’Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden maar het moet voorwaarts worden geleefd.’’ 

 31 maart 2021

Marijke was in 2018 gekoppeld via stichting senior&student aan Inez. Het duo is nog steeds af en toe in contact. Er zijn in 2018 twee verhalen over dit bijzondere koppel verschenen op de website: Lees hier het uitgebreide verslag over de match tussen Inez en Marijke en hier het andere artikel.

Levensverhaal
Nu heeft Marijke met
IHLIA een boek uitgegeven over haar leven. Een van de redenen om dit te doen was het contact met de student! Haar verhaal gaat over hoe een verlegen Rotterdams hongerwinterkindje als keurige Leidse studente terecht komt in het roerige Amsterdam van de jaren zeventig. Marijke is een feministe die streed (en strijdt) voor de vrouwenrechten en gelijke rechten voor homoseksuelen. Student Inez zei: ‘’Goh, Ik wist niet dat homoseksualiteit vroeger verboden was.’’  Voor haar is lesbisch zijn de gewoonste zaak van de wereld. Haar meeste vriendinnen zijn zo.

Marijke: ‘’Ik besloot te gaan schrijven over mijn leven en over de tijd waarin ik leefde. Met name de roerige jaren 70 en 80 hebben mij gemaakt tot wie ik ben geworden. Ik wilde mijn verhaal inbedden in de maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen decennia.’’

Benieuwd naar het boek? Op pagina 139 en 140 staat het verhaal van de match met Inez. Lees het hier!

Voor studenten: Denk jij er wel eens over om je in te zetten voor een senior net zoals Inez?  Geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student. Lees hier meer informatie en meld je aan!

Voor senioren: Bent of kent u een senior die graag in contact komt een student zoals Marijke? Er zijn nog plekken beschikbaar voor senioren!  Lees hier meer informatie en meld u aan.