Lianne (21) is net gestart met ons MDT-traject. Hoe is dat?

24 juli 2020

Lianne

“Ik hoop dat de senior na zes maanden zegt: Ik heb echt naar mijn zin gehad met Lianne en ik ben gelukkiger geworden.”


Via Facebook leerde Lianne (21) de Stichting Senior&Student kennen. Na even dwalen op de website en het bekijken van de vlog van Femke en Jansje dacht ze: “Ja, dit is iets voor mij!”.

Voormalig topsporter
Lianne doet mee aan het MDT-traject van de Stichting Senior&Student. De Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een initiatief van de overheid. Het is een traject voor jonge mensen om je talenten en idealen te ontdekken en tegelijkertijd iets voor een ander te betekenen. 

Voor zichzelf hoopt dat ze meer over zichzelf leert en waar ze heen wil. “Ik ben hiervoor topsporter geweest, maar ik heb moeten stoppen door een zware knieblessure.” Nu moet ze dus een andere weg in slaan. Naast haar studie Rechtsgeleerdheid wil ze ook op sociaal vlak iets voor anderen betekenen.

Digitale groepsbijeenkomst
Lianne’s MDT-traject startte met een digitale groepsbijeenkomst eind juni. Hier was ze erg enthousiast over: “Ik had niet verwacht dat een sessie via videobellen zo leuk kon zijn! Ik heb meteen al heel veel geleerd.”

De bijeenkomst is opgedeeld in verschillende onderdelen: soms ben je even 1 op 1 in gesprek en dan weer met een groepje van zeven andere studenten, een coach en er is een acteur bij. “Het leukste was het deel met de acteur. Daarin werden direct situaties geschetst die kunnen gebeuren met een senior. Je gaat meteen nadenken over hoe je het gaat aanpakken en het houdt je scherp.”

Haar ideaal met betrekking tot dit traject is om een betere leefwereld voor senioren te creëren, of zo zegt ze zelf: “Dat kan ik in ieder geval al proberen met mijn inzet voor de senior waar ik aan gekoppeld wordt.” Ze hoopt echt een band te kunnen ontwikkelen met de senior. Lianne: “ik hoop dat de senior na 6 maanden zegt: Ik heb echt naar mijn zin gehad met Lianne en ik ben gelukkiger geworden.”