100 Amsterdamse senioren en studenten lunchten in het Amstel Hotel

7 maart 2023

Op zondag 26 februari kregen Amsterdamse senioren en studenten de unieke kans om samen te lunchen in een van de meest iconische gebouwen in de stad: het Amstel Hotel. In samenwerking met Careibu, het Amstel Hotel en de Gemeente Amsterdam, kregen in totaal 100 senioren en studenten een ervaring om nooit te vergeten!

Veel senioren in Amsterdam hebben een klein sociaal netwerk en leven op of onder de armoedegrens. Een keertje naar het Amstel Hotel is daarom voor hen een onmogelijke gedachte. Stichting senior&student wilde dit voor één keer mogelijk maken en dat is gelukt.

De senioren die uitgenodigd waren stonden al een tijdje op de wachtlijst voor een maatje. Iris Hesse, regiocoördinator Amsterdam vertelt hierover: “Dankzij dit evenement is het gelukt om de wachtlijst voor senioren in één keer op te lossen. Er zijn een hoop nieuwe matches gemaakt door het overweldigend aantal aanmeldingen van studenten. Daar zijn we ontzettend blij mee!”

Oprichter van stichting senior&student Anne van Oudheusden vond het een geslaagde middag: “Niet alleen voor senioren is het een droom om een keer naar het Amstel Hotel te gaan. Ook voor studenten is het natuurlijk een unieke ervaring. En samen lunchen is een leuke manier om iemand van een andere generatie beter te leren kennen. Wij hebben de afgelopen jaren al ontzettend veel mooie vriendschappen tussen jong en oud zien ontstaan.”

De foto’s zijn gemaakt door Julie Hrudova.