Margreet (85) en Anouk (20): een gezellige match!

4 december 2017

20171117 Anouk Rademaker en Margreet Bogerd (8)

Eén avond per week gaat Anouk (20) op bezoek bij Margreet (85). Ze drinken een kopje koffie, kijken samen naar het journaal en spelen vaak een potje Yahtzee. Margreet wint eigenlijk altijd: “Maar ik speel echt niet vals hoor!”

Een babbeltje en een spelletje

Voor Anouk was het aanmelden als vrijwilliger bij Stichting SeniorenStudent meer dan logisch. Ze heeft een bijbaantje in de thuiszorg en ze zette zich al eerder vrijwillig in voor senioren. Dat wilde ze in haar studentenstad Utrecht graag doorzetten! Anouk vertelt: “Ik vind het leuk om met senioren om te gaan en wilde graag met iemand een band opbouwen.” Margreet staat er eigenlijk helemaal niet bij stil dat ze ‘oud’ is: “Ik besef mijn leeftijd helemaal niet. Soms denk ik wel eens: Ben ik al 85? Wat een leeftijd!” Daarom vindt Margreet het ook zo leuk dat er een student op bezoek komt: zo kan ze lekker kletsen met een jong iemand.

Sinds de zomer zijn Margreet en Anouk een koppel. Beide dames vinden het erg gezellig met elkaar. Margreet vertelt: “Als Anouk komt, beginnen we gelijk met een kopje koffie. Dan maken we een babbeltje en spelen we een spelletje.” Meestal spelen ze Yahtzee, waarbij Margreet eigenlijk altijd wint: “Maar ik speel echt niet vals hoor! We spelen tot het acht uur is, dan wil ik altijd even naar het journaal kijken.”

Nieuwerwetse happen

Regelmatig probeert het koppel een leuk uitstapje te maken. Zo gingen ze een keertje samen naar de buurtlunch en naar het Centraal Museum. Margreet loopt de laatste weken wat moeilijker, maar dat houdt haar niet tegen: “We hebben nog allerlei plannen! Dan gaan we gewoon met de regiotaxi, dat is wel zo makkelijk.”

Omdat ze vaak ‘s avonds afspreken, hebben Anouk en Margreet ook al een aantal keer samen gekookt. Margreet vertelt: “Dan maken we van die nieuwerwetse happen die ik helemaal niet gewend ben.” Anouk legt het wat verder uit: “Ik hou heel erg van koken. Ik ben zelf vegetariër en Margreet had nog nooit echt vegetarisch gegeten, dus ik heb een paar keer vegetarisch gekookt. Ik maakte bijvoorbeeld een keer couscous met pompoen en kikkererwten.” Margreet vult aan: “Ik had nog nooit pompoen gegeten! Ik kook nog gewoon zelf, maar veel recepten zijn moeilijk te maken als je alleen bent. Daarom vind ik het heel leuk als Anouk af en toe voor mij kookt, ze kan goed koken.”

Wilt u ook deelnemen aan Jong+Oud=Goud? Klik hier voor meer informatie en aanmelden.