Minister Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) bezoekt Stichting senior&student

16 oktober 2023

Maandag 9 oktober bracht Mariëlle Paul, demissionair minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, een werkbezoek aan het MDT-project Jong+Oud=Goud. Ze ontmoette er jongeren die aan het project deelnemen. En ze huldigde studente Pim als 100.000ste MDT’er. Een bijzonder mijlpaal voor Maatschappelijke Diensttijd in Nederland.

Het MDT-programma, waar ook Jong+Oud=Goud onderdeel van is, groeide de afgelopen jaren uit tot een landelijke beweging. Er doen meer dan 8.000 partnerorganisaties en inmiddels 100.000 deelnemers. Pim van de Rijt werd in Utrecht als 100.000ste MDT’er in het zonnetje gezet.

Minister Paul: “Ik ben onder de indruk van de verhalen van deze jonge mensen die zich inzetten voor een ander. De ervaring die zij opdoen via dit MDT-project is zo waardevol. Niet alleen voor diegenen die zij een handje helpen, in dit geval oudere mensen die vaak eenzaam zijn, maar ook voor henzelf. Door dit belangrijke werk durven ze makkelijker op mensen af te stappen en staan ze steviger in hun schoenen.”

Zo werd Pim onlangs gekoppeld aan senior Annie (89) en is de eveneens aanwezige Melinda (23) maatjes met Helena (80). Melinda en Helena vertellen aan de minister dat zij veel van elkaar leren: “We praten over van alles en ondernemen samen culturele activiteiten.”

Lotte van Oudheusden, initiatiefnemer van Jong+Oud=Goud: “Dankzij MDT kunnen we ieder jaar meer dan 300 matches maken tussen jong en oud. De senior krijgt persoonlijke hulp en gezelschap. De student draagt bij aan maatschappelijke innovatie en kan verschil maken in het leven van een ander. Een win-win!“