Ontmoeting: Influencer Lisalotte van Os (27) & ambassadeur Philip (83)!

16 april 2021

Foto gemaakt door: Nesli Simsek

“Ik heb mijn opa’s helaas nooit gekend.” 

15 april 2021

Lisalotte van Os (27) is een startende influencer op het gebied van duurzaamheid. Stichting senior&student kwam op haar pad en ze wilde zich graag hiervoor inzetten. Ondertussen heeft ze ambassadeur Philip (83) ontmoet en hebben ze samen gezellig een stukje gewandeld en veel gepraat over het leven! Het was een geslaagde (eerste) ontmoeting.

Drie weken terug was de ontmoeting van Lisalotte met Philip: ‘We hadden om 13:00 uur afgesproken. Hij woont op een prachtige locatie bij het Westerdok, een klein stukje fietsen vanaf het Vondelpark waar in woon. We hadden afgesproken dat ik even binnen zou komen (met mondkapje op), maar we daarna buiten zouden gaan wandelen.’’ Bij aankomst bood Philip een kopje thee aan en Lisalotte had een bosje bloemen voor hem meegenomen, waar hij ontzettend blij mee was. Na een kopje thee vertrekt het duo naar buiten, Lisalotte: ‘’Samen lopen we naar buiten, in de richting van zijn favoriete koffie en bagel zaakje. Hij haalt voor mij een gemberthee en voor zichzelf een dubbele espresso. We zitten een tijdje buiten op een bankje. Hij kan zo mooi vertellen over Amsterdam vroeger. Ik luister aandachtig.’’ Door stichting senior&student is Lisalotte gekoppeld en weet ze nu dat een klein stukje verderop Philip woont. Een man met mooie verhalen en goed advies: ‘Anders had ik nooit geweten dat op tien minuten fietsen van mij iemand woonde die zulke mooie verhalen kan vertellen en zulk goed advies kan geven, omdat hij zoveel levenservaring heeft.’’

Volgens Lisalotte is Phil een levendige man die vol zit met verhalen: ‘’Hij heeft bijna zijn hele leven in Amsterdam gewoond. Hij werkte als docent aan het grafisch lyceum. Hij houdt ook van fotografie, net als ik. Zijn vrouw is twee jaar geleden overleden aan Alzheimer en zijn woonkamer toont een prachtige foto expositie van hun leven samen. Ik kan het me precies voorstellen.’’

Benieuwd geworden naar wat influencer Lisalotte allemaal online plaatst? Neem een kijkje op haar website, hierop plaatst ze regelmatig blogs! In haar blogs geeft tips en tricks mee aan mensen die woonachtig zijn in Amsterdam en op zoek zijn naar leuke bezigheden: zoals vegan restaurants, vintage winkels, gezellige cafés of uitjes!

 Voor studenten: Denk jij er wel eens over om je in te zetten voor een senior net zoals Lisalotte? Geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student. Lees hier meer informatie en meld je aan!

Voor senioren: Bent of kent u een senior die wat extra gezelligheid kan gebruiken? Er zijn nog plekken beschikbaar voor senioren!  Lees hier meer informatie en meld u aan.