Ontmoeting Senior&Student-koppels Jong+Oud=Goud

17 december 2015

Foto-koppel-Stichting-SeniorenStudent

Bij het project Jong+Oud=Goud wordt naast het contact met de studenten ook het sociale contact tussen de senioren onderling versterkt. Dit zorgt ervoor dat de senioren na afloop van het project bij elkaar hulp, steun en gezelschap vinden. Studentvrijwilligers Ruth en Lois werden met hun senioren mevrouw Goldhagen (90) en mevrouw Santing (86) aan elkaar gematcht om een gezamenlijke activiteit te ondernemen. Samen spraken zij af voor een kopje koffie in de buurt. Ruth schreef er onderstaand verslag over.

Het was even puzzelen om een geschikte datum te vinden voor ons vieren. Maar al snel was duidelijk wat we zouden gaan doen; een kopje koffie drinken. Mevrouw Goldhagen en mevrouw Santing wonen namelijk bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk hebben we op vrijdag de dertiende afgesproken in de Scheldestraat. Op de dag zelf regende en stormde het, maar dat weerhield ons er niet van om te komen.

Mevrouw Goldhagen en ik hadden Lois en mevrouw Santing al eens eerder ontmoet tijdens het bezoek van de koning afgelopen september en al snel werd deze ontmoeting het onderwerp van gesprek. Bijzonder om dat meegemaakt te mogen hebben! We hebben daarnaast gesproken over waar wij allemaal vandaan komen, we komen alle vier namelijk uit een ander deel van Nederland. En wat voor mooie levenservaringen we op hebben mogen doen. Mevrouw Goldhagen en mevrouw Santing hadden vanwege hun toch al wat hogere leeftijd, veel om over te vertellen. Er bleken verschillende raakvlakken te zijn in hun verhalen. Ik vond het super speciaal om met mevrouw Goldhagen en mevrouw Santing te mogen spreken over hoe het vroeger ging en was. Het was dan ook een leuke ontmoeting waarbij we elkaar beter hebben mogen leren kennen en zeker voor herhaling vatbaar!