Gezocht: 25 studenten die samen met een senior willen highteaën in de Euromast

25 april 2023

Veel senioren in Rotterdam hebben een klein sociaal netwerk, een fysieke beperking of leven op of onder de armoedegrens. Een keertje uiteten is voor hen niet gemakkelijk. Stichting senior&student maakt voor één keer iets bijzonders mogelijk. De stichting organiseert speciaal voor deze groep senioren op 21 mei een high tea in de Euromast.

We zoeken 25 studenten die gratis samen met de senioren willen highteaën. De studenten bieden gezelligheid. Zo geven we de senioren een ervaring om nooit te vergeten. Geïnteresseerde studenten kunnen zich hier aanmelden.

De high tea op hoogte is een samenwerking tussen stichting senior&student, Careibu, MDT en de Euromast.

Anne van Oudheusden, oprichter van stichting senior&student: “De eerste studenten hebben zich al gemeld. Zij kiezen zelf een senior uit aan wie ze gekoppeld worden. De student haalt de senior thuis op en vergezelt die tijdens de high tea. De senioren die meedoen wachten al een tijdje op een maatje. Is er een klik tijdens de high tea? Dan vragen we of de student ook na het eenmalig event maatje van deze senior wil blijven voor de duur van 6 maanden.”

“Niet alleen voor senioren is het een geweldig leuke activiteit om een high tea te doen in de Euromast. Een plek met prachtig uitzicht over de stad. Ook voor studenten is het natuurlijk een unieke ervaring. En het is een leuke manier om iemand van een andere generatie beter te leren kennen. Wij hebben de afgelopen jaren al ontzettend veel mooie vriendschappen tussen jong en oud zien ontstaan,” aldus Anne.

Meer informatie over de actie