Gezocht: 50 studenten die met een senior willen lunchen in het Amstel Hotel

7 februari 2023

Veel senioren in Amsterdam hebben een klein sociaal netwerk en leven op of onder de armoedegrens. Een keertje naar het Amstel Hotel is daarom voor hen een onmogelijke gedachte. Stichting senior&student wil dit voor één keer mogelijk maken. Daarom organiseert de stichting speciaal voor deze groep senioren op 26 februari een bijzondere lunch in het Amstel Hotel.

We zoeken 50 studenten die gratis samen met de senioren willen lunchen. Zo geven we de senioren een ervaring om nooit te vergeten. Geïnteresseerde studenten kunnen zich hier aanmelden.

De luxe lunch voor senioren en studenten is een samenwerking tussen stichting senior&student, Careibu, de Gemeente Amsterdam en het Amstel Hotel.

Anne van Oudheusden, oprichter van stichting senior&student: “De eerste studenten hebben zich al gemeld. Zij kiezen zelf een senior uit aan wie ze gekoppeld worden. De student haalt de senior thuis op en vergezelt die tijdens de lunch. De senioren die meedoen wachten al een tijdje op een maatje. Is er een klik tijdens de lunch? Dan vragen we of de student ook na de lunch maatje van deze senior wil blijven voor de duur van 6 maanden.”

“Niet alleen voor senioren is het een droom om een keer naar het Amstel Hotel te gaan. Een van de meest iconische plekken in de stad. Ook voor studenten is het natuurlijk een unieke ervaring. En het is een leuke manier om iemand van een andere generatie beter te leren kennen. Wij hebben de afgelopen jaren al ontzettend veel mooie vriendschappen tussen jong en oud zien ontstaan,” aldus Anne.

Meer informatie over de actie