Gezocht: 25 studenten die samen met een senior willen lunchen in het Paushuize Utrecht

27 september 2023

Veel senioren in Utrecht hebben een klein sociaal netwerk, een fysieke beperking of leven op of onder de armoedegrens. Een keertje uiteten is voor hen niet gemakkelijk. Stichting senior&student maakt voor één keer iets bijzonders mogelijk. De stichting organiseert speciaal voor deze groep senioren op 28 oktober een luxe lunch in het Paushuize Utrecht.

We zoeken 25 jongeren die gratis samen met de senioren willen lunchen. De jongeren bieden gezelligheid. Zo geven we de senioren een ervaring om nooit te vergeten. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich hier aanmelden.

De lunch in een van de oudste gebouwen van Utrecht is een samenwerking tussen stichting senior&student, Careibu, MDT en Heirloom – Venues of Utrecht.

Anne van Oudheusden, oprichter van stichting senior&student: “Jongeren kiezen zelf een senior uit aan wie ze gekoppeld worden. De jongere haalt de senior thuis op en vergezelt die tijdens de lunch. De senioren die meedoen wachten al een tijdje op een maatje. Is er een klik tijdens de lunch? Dan vragen we of de student ook na het eenmalig event maatje van deze senior wil blijven voor de duur van 6 maanden.”

“Niet alleen voor senioren is het een geweldig leuke activiteit om een lunch te doen in het Pauzhuize Utrecht. Een monumentaal pand in het centrum van Utrecht. Ook voor jongeren is het natuurlijk een unieke ervaring. En het is een leuke manier om iemand van een andere generatie beter te leren kennen. Wij hebben de afgelopen jaren al ontzettend veel mooie vriendschappen tussen jong en oud zien ontstaan,” aldus Anne.

Meer informatie over de actie