Q&A met Team Manager Desirée (31): ‘’Ik kwam in 2014 als trainee Communicatie binnen’’

30 april 2021

‘’De Startersbeurs was een fijne manier om als pas afgestudeerde werkervaring op te doen.’’

30 april 2021

Al 7 jaar is Desirée werkzaam bij Careibu! Na haar studie Algemene Sociale Wetenschappen en Communicatiewetenschap kwam ze in 2014 via de Startersbeurs als trainee Communicatie binnen. Door de jaren heen is ze uitgegroeid tot teamlead!

Kan je jezelf voorstellen?

Ik ben Desirée Nelissen, 31 jaar, geboren en getogen in Maastricht. Ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam-Noord. Ik speel graag bordspellen, escaperooms, hou van lekker uit eten gaan, concerten bezoeken en andere leuke activiteiten met vrienden. 

Hoe ben je uitgegroeid tot teamlead?

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan binnen Careibu en heb ik veel verschillende rollen binnen de organisatie vervuld. Van klantenservice, tot reportages schrijven, tot events organiseren en meewerken aan de ontwikkeling van een app, ik heb het allemaal gedaan bij Careibu. Deze kennis en ervaring kan ik nu allemaal inzetten als teamlead.

Kan je vertellen/uitleggen waar je allemaal mee bezig bent bij Careibu?

Mijn functie is erg uiteenlopend. Ik hou me onder andere bezig met de begeleiding en uitbreiding van het team, het door ontwikkelen van onze systemen en de algemenere strategie en ontwikkeling van de organisatie. Maar ik ben op dagelijkse basis ook direct betrokken bij het operations team, waarbij we ons met name bezig houden met het maken van mooie matches en het versterken en uitbreiden van onze community.

Wat vind je vooral leuk aan werken bij Careibu?

Careibu is een kleine maar innovatieve organisatie met een duidelijke missie: studenten een sociale bijbaan/vrijwilligersfunctie bieden en alle generaties in de samenleving te verbinden. Ik vind het erg mooi en belangrijk om in mijn werk hieraan bij te dragen. De impact van wat je doet is direct zichtbaar, de lijntjes zijn heel kort en er is veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng binnen Careibu. Daardoor heb ik door de jaren heen zoveel mogen en kunnen uitproberen binnen de organisatie, wat superleuk is! En daarnaast heb ik ook gewoon heel leuke collega’s waarmee ik fijn samenwerk! 

Op Statersbeurs.nu is een nieuwe vacature online voor een Junior Community Care Medewerker. Lees de vacature hier