Start van tien studentencoördinatoren!

11 mei 2021

‘’Ik ben heel blij met het team van studentencoördinatoren. Alle tien zijn hele getalenteerde, leuke en betrokken mensen die hard willen werken voor een goed doel.’’ – Florine, community care manager

3 mei 2021

Introductiedag

Sinds vorige week maandag is stichting senior&student maar liefst tien studentencoördinatoren rijker! Op die dag startte de zoom meeting om 09:30 en kregen de coördinatoren allerlei informatie. Tegelijkertijd leerden ze elkaar kennen, Sarita: ‘’Ik vond de introductiedag heel leerzaam en ik vond het heel leuk om de anderen studentencoördinatoren te ontmoeten. Ik ben meer te weten gekomen over de stichting, maar ook over mijn mede coördinatoren.’’ Ook Daniël is die dag begonnen als studentencoördinator. Hij wilde na zijn eigen match met een senior ook graag helpen met het creëren van speciale banden: ‘’Het is zo mooi om een band op te bouwen met een persoon waar je niet zo snel op af zou stappen op straat. Iets waardevols betekenen voor een persoon en tegelijkertijd een leuke tijd beleven is iets wat ik iedereen zou gunnen.’’

Werkzaamheden

Een studentencoördinator werft senioren en studenten voor de stichting. Ze begeleiden studenten naar een match toe en coachen hen tijdens een match. Ze creëren een community met studenten in hun stad. Hierdoor kunnen studentenvrijwilligers niet alleen bij hun coördinator terecht, maar ook bij elkaar. Zo hebben vrijwilligers meer contact met elkaar en met onze stichting! We geloven dat we hierdoor kwalitatief betere matches krijgen en samen nog meer mensen kunnen helpen en maatschappelijke impact kunnen maken.

Van idee tot uitvoering

Florine heeft samen met de andere drie operations teamleden contact met alle studenten en senioren die bij de stichting zijn aangesloten. Florine: ‘’Dat zijn er honderden. Hierdoor is het contact soms snel en gehaast terwijl we ons juist graag focussen op kwalitatief en persoonlijk contact.’’ Samen kwamen ze daarom op het idee om studentencoördinatoren te zoeken die vanuit hun eigen stad te werk gaan. Florine: ‘’Zo hopen we dat we meer persoonlijke begeleiding en contact kunnen bieden aan studentenvrijwilligers. We hopen hiermee ook dat de studentenvrijwilligers meer een community gevoel ervaren en elkaar leren kennen.’’ Studentenvrijwilligers hebben contact met hun eigen senior, maar vaak niet met elkaar. En dat is volgens Florine zonde: ‘’We denken dat de vrijwilligers veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.’’ Veel studenten willen na hun vrijwilligerstraject betrokken blijven bij de stichting. Door dit initiatief kunnen studenten doorgroeien, zichzelf ontwikkelen in een coördinerende rol en andere studenten begeleiden en inspireren!

Verwachtingen

De studenten staan te popelen om aan de slag te gaan als studentencoördinator. Sarita weet nog niet helemaal wat ze kan verwachten: ‘’Ik denk wel dat ik veel kan leren hier. Ik vind onze groep heel leuk en het is ook fijn dat we veel samen gaan werken. Ik denk dat we in deze periode wel creatiever moeten zijn met het werven van zowel studenten als senioren, maar het lijkt mij ook interessant om te zien hoe we dat gaan doen.’’ Daniël hoopt uiteindelijk, samen met de andere Rotterdamse studentencoördinator Lianne, een hechte en fijne groep studenten en senioren bij elkaar te krijgen die elkaar altijd weten te vinden bij vragen.

‘’Ik denk dat dit project heel belangrijk is, want we horen al vaker over eenzame ouderen, maar door corona voelen ook veel studenten zich steeds eenzamer. Dit project is dus een goede uitkomst voor beide partijen.’’ – Sarita, studentencoördinator

Voor studenten: Denk jij er wel eens over om je in te zetten voor een senior? Geef je dan nu op als vrijwilliger bij stichting senior&student. Lees hier meer informatie en meld je aan!

Voor senioren: Bent of kent u een senior die wat extra gezelligheid kan gebruiken? Er zijn nog plekken beschikbaar voor senioren! Lees hier meer informatie en meld u aan.