Stichting SeniorenStudent in Krant Amsterdam

13 november 2017

Krant-Amsterdam-Sophie-Tineke-StichtingSeniorenStudent1

Deze week wordt de nieuwste editie van de Krant Amsterdam bezorgd bij alle Amsterdamse huishoudens. Voor deze editie werden student Sophie (23) en senior Tineke (85) geïnterviewd over hun match via Stichting SeniorenStudent: “We ontdekken steeds meer gemeenschappelijke interesses.” 

20171113-KrantAmsterdam-artikel-Stichting-SeniorenStudent‘Allebei pantoffels van de Dirk’

Tineke Binsma (85) en Sophie Woltering (23) doen sinds juni om de week iets leuks samen. Ze vonden elkaar via Jong+Oud=Goud van Stichting SeniorenStudent. Woltering: “Ik wilde wat doen voor eenzame ouderen. Bij de omschrijving van Tineke dacht ik: dat ben ik over zestig jaar. Tineke is psycholoog. Ik wil psychologie gaan studeren als ik klaar ben met de hotelschool. En ze houdt van kunst, net als ik.”

Tram of tablet

Binsma: “Ik woon in een heel leuke en levendige seniorenwoongroep, dus eenzaam ben ik niet. Maar ik kon me slecht redden nadat ik ziek was geweest. Ik durfde de tram niet meer in met mijn rollator. Sophie hielp me daarbij. Nu kan ik het zelfstandig. Sophie hielp me ook om een tablet uit te zoeken. En om ermee te oefenen.” Woltering: “Tineke schildert al twintig jaar. We hebben uit haar schilderijen een paar kunstwerken uitgezocht om in de kamer op te hangen. We vertellen elkaar ook altijd wat we de afgelopen tijd hebben gedaan. We ontdekken steeds meer gemeenschappelijke interesses.”

Pantoffels

Binsma: “Sophie is echt een verrijking van mijn bestaan. Mijn zoon werkt zestig uur per week en is vaak in het buitenland. Mijn dochter komt haast elke vrijdag. Zij gaat ook altijd mee als ik naar de dokter moet of naar het ziekenhuis. Ik vind het moeilijk om alleen boodschappen te doen. Gelukkig vindt Sophie dat heel leuk. Vorige week kochten we allebei een stel pantoffels bij de Dirk.”

Aanmelden

Stichting SeniorenStudent koppelt studenten en senioren aan elkaar op basis van persoonlijke overeenkomsten en gedeelde interesses. De studentvrijwilliger gaat één jaar lang zes uur per maand bij de senior op bezoek. Meedoen? Senioren en studenten kunnen zich hier aanmelden.

Lees hier de hele Krant Amsterdam. Foto’s: Gemeente Amsterdam.