“Zonder eten, dan vallen we om”

14 november 2016

Stichting SeniorenStudent geniet van koffie, thee en lunch in Muziekgebouw aan 't IJ

Lunchconcert en rondleiding in het Muziekgebouw aan ‘t IJ

Donderdag 3 november was een groepje senioren en studenten van Stichting SeniorenStudent uitgenodigd voor een prachtig lunchconcert in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het concert stond in het teken van klassiek slagwerk en werd ten gehore gebracht door eerste- en tweedejaarsstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. Het stuk waarin onverwachts een zanger opliep en Duitse opera begon te zingen was het indrukwekkendst. Daar was het hele gezelschap het over eens.

Een lunchconcert kan natuurlijk niet zonder lunch en dus werd er na afloop van het concert genoten van pomodorisoepjes, broodjes oude kaas en kroketten. “Zonder eten, dan vallen we om,” grapten onze senioren. Het Muziekgebouw was zo gul om de drankjes op rekening te nemen en na de lunch een rondleiding te verzorgen door het gebouw.

Stichting SeniorenStudent tijdens het Lunchconert in Muziekgebouw aan 't IJ

Het uitzicht vanaf de bovenste etage van het gebouw was prachtig. Onderling werd er gesproken over het uitzicht over het IJ en de ‘skyline’ van Amsterdam. Het merendeel van onze senioren is geboren en getogen in Amsterdam en kent de omgeving goed. Nog niemand was bij een lunchconcert geweest, of had het gebouw zo uitgebreid bezocht.   

De laatste stop van de rondleiding was de artiestenfoyer. Normaal gesproken komt hier geen publiek. Volgens de senioren en studenten van Stichting SeniorenStudent kon de artiestenfoyer wat meer gezelligheid en karakter gebruiken. Wat zij over het hoofd zagen was dat zij de ruimte vulden met gezelligheid en karakter. Daar kan geen kamerplant tegenop.

De middag die van 12 tot ongeveer 4 uur ‘s middags duurde was een succes en we kijken nu al uit naar het volgende uitje!

Weet je een museum of andere culturele instelling die het leuk vindt om Stichting SeniorenStudent uit te nodigen? Neem dan contact met ons op: info@stichtingseniorenstudent.nl