Stichting senior&student breidt uit!

4 december 2020

Goed nieuws voor studenten en senioren woonachtig in Den Haag! Vorige week hebben we te horen gekregen dat stichting senior&student uit mag breiden. Na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht breiden we uit naar Den Haag. Studenten en senioren kunnen zich per direct aanmelden voor ons project Jong+Oud=Goud!

Bijna een derde van de 65-plussers is (ernstig) eenzaam (bron: Ouderenfonds). Dat zijn bijna een miljoen senioren. Verwacht wordt dat dit aantal alleen maar op zal lopen. Daarom is het belangrijk om naast de kostbare reguliere zorg ook ruimte te creëren voor persoonlijke hulp en gezelschap. Dit is wat stichting senior&student biedt: ‘sociale zorg’. Stichting senior&student koppelt studenten aan senioren voor ondersteuning en gezelligheid. Dit doen wij al sinds 2015 en zo hebben we al meer dan 800 koppels bij elkaar gebracht. Onze ambitie is om in de toekomst ook naar andere regio’s uit te breiden. Zo kunnen we onze impact nog verder vergroten.

Nu met corona is onze hulp belangrijker dan ooit. Zo biedt de student ook hulp en gezelschap op afstand! Samen ondernemen de koppels leuke activiteiten, zoals wandelen, bellen en online spelletjes (leren) spelen. Ook helpt de student bij praktische zaken, zoals hulp met de computer en boodschappen doen. Dit alles natuurlijk binnen de maatregelen van het RIVM.

Helemaal coronaproof: koppel Priscilla (27) en Cokkie (74) maken iedere week samen een wandeling. Cokkie: ‘’Ik kijk er altijd naar uit!’’

Voor studenten: denk jij er wel eens over na om je in te zetten voor een senior? Wij hebben sinds kort het MDT-traject, dat gericht is op jonge mensen om hun talenten en idealen te ontdekken en tegelijkertijd iets voor een ander te betekenen. Nieuwsgierig? Schrijf je dan hier in en leer meer over onze coachingstrajecten!

 Voor senioren: Bent of kent u juist een senior die wat extra hulp en gezelligheid kan gebruiken? Er zijn weer nieuwe plekken beschikbaar voor senioren! Meer info en aanmelden