Terugblik op Kerstmis🎄

4 januari 2021

Allereerst willen we iedereen vanuit het team van stichting senior&student een gelukkig en gezond nieuwjaar toe wensen!

 2020 is een bewogen jaar geweest met feestdagen die voor de meesten anders waren dan voorgaande jaren. Stichting senior&student heeft zich daarom tijdens kerst ingezet voor onze senior&student-koppels (en vooral senioren). Met trots kunnen wij zeggen dat er meer dan 200 kerstkaarten zijn verstuurd, 50 kerstpakketten zijn opgehaald en 25 driegangendiners zijn uitgedeeld!

Zelfgemaakte kerstkaarten
Begin december hebben wij een mail verstuurd naar onze studenten en een oproep geplaatst op de Instagram pagina van Careibu. We riepen onze studenten op om zelf kerstkaarten te maken voor onze senioren. Op onze oproep is massaal gereageerd, ge-wel-dig! Er zijn meer dan 200 kerstkaarten verstuurd aan senioren in onze community. Dit is mede mogelijk gemaakt door de hulp van 15 studenten en twee basisschoolklassen!

Kerstpakketten voor onze koppels
Wij wilden onze senior&student-koppels verrassen met een kerstpakketje om dit moeilijke jaar (samen) af te sluiten. Door onze drie horecapartners, die allemaal sociale en duurzame organisaties zijn, is het mogelijk gemaakt. Heel veel dank aan onze partners daarvoor! In Rotterdam werken we samen met De Koekfabriek, in Amsterdam met De Ceuvel en in Utrecht met Restaurant Gys! Benieuwd naar wat er allemaal precies in de kerstpakketjes zat? Lees deze blog terug!

Red Bull Oorcollege heeft een podcast opgenomen waarin student Eline samen met verslaggever Puck het kerstpakket bezorgen bij meneer Blicker! Beluister de podcast hier, vanaf 23.45 is onze senior&student koppel aan het woord.

3-gangen kerstdiner
Last but not least
 Een week vóór Kerstmis kregen wij totaal onverwachts een belletje van EetcafĂ© Lombok, met de vraag of wij nog mensen kenden in Utrecht die interesse hadden in een kerstdiner. Dat was een mooie verrassing voor ons en natuurlijk vooral voor onze senioren! Maar liefst 25 senioren hebben een heerlijk 3-gangen kerstdiner gekregen. Het kerstdiner werd zelf thuis afgeleverd door DesirĂ©e en Alex. SBS 6 – Hart van Nederland was erbij om het vast te leggen! Bekijk hier de reportage.

Namens stichting senior&student willen wij nogmaals Eetcafé Lombok, De Koekfabriek, De Ceuvel en Restaurant Gys hartelijk danken!