Urgent: Corona-update februari 2021 stichting senior&student

17 februari 2021

corona update

Zoals je vast gemerkt hebt is de situatie omtrent corona nog steeds zeer ernstig. Nederland zit nog steeds in een lockdown en er is veel angst en bezorgdheid over de nieuwe (besmettelijkere) Britse variant en andere mutaties van het virus. Via dit bericht (wat ook verstuurd is per mail en brief aan alle deelnemers) willen we je graag updaten over hoe wij daar mee om gaan. Om de verspreiding van corona onder kwetsbare senioren te voorkomen, willen we de studenten vragen om onderstaande richtlijnen goed op te volgen.

Onderhoud het contact waar mogelijk op afstand of buitenshuis!
Je kunt ook op afstand nog veel voor je senior betekenen. Bespreek dit met jouw senior om samen tot een veilige oplossing te komen om het contact zo veel mogelijk (voorlopig) op afstand of buitenshuis in stand te houden. Denk aan het volgende:
– Het contact waar mogelijk telefonisch/digitaal onderhouden met je senior. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze beltips, of speel online een spelletje samen. Bel/app/mail vaker met je senior. Of schrijf ouderwets brieven/postkaarten naar elkaar!
– Vraag je senior of je praktische hulp kunt bieden, zoals boodschappen doen of naar de apotheek gaan
– Een maaltijd koken of iets lekkers/leuks langs brengen, zoals een bosje bloemen, tijdschrift of puzzelboekje!
– Het beste is om niet samen binnen te zitten, maar zoveel mogelijk (waar dat kan) buiten af te spreken. Maak bijvoorbeeld een wandeling met elkaar. Of maak er een voordeur-bezoekje van. Neem twee goede klapstoeltjes, een dekentje en wat lekkers mee en verplaats je bezoekje naar de voordeur! Zo heeft de senior toch wat gezelschap en aanspraak!

Toch elkaar binnenshuis ontmoeten?
Is het voor jouw senior toch nodig om elkaar binnenshuis te ontmoeten? Let er dan op dat je onderstaande regels in acht neemt:
– Ga niet met het ov naar je senior toe. Let er verder natuurlijk ook op dat je je zelf goed aan de algemene richtlijnen houdt om het risico op verspreiding te voorkomen.
– Ontsmet je handen eerst met hygiënische handgel voordat je het huis binnen gaat en doe een mondkapje (bij voorkeur een chirurgisch 2R mondkapje met CE merk, zo’n blauwe met drie lagen) op. Was eenmaal binnen nogmaals grondig je handen. Het mondkapje houd je gedurende het gehele bezoek op! Daarnaast houden jullie ten alle tijden – tenminste maar liefst meer dan – 1,5 meter afstand van elkaar. Let er ook op dat de ruimte goed geventileerd wordt.

We snappen dat dit het contact wat lastiger kan maken en deze tijd veel van jullie vraagt, maar om de kans op verspreiding te voorkomen en de senioren veilig te houden hopen we dat jullie samen toch tot goede oplossingen kunnen komen binnen deze richtlijnen. Zo kun je toch veel blijven betekenen voor je senior en blijven we samen – op een veilige manier – strijden tegen eenzaamheid!Lees de maatregelen van het RIVM voor risicogroepen hier nog eens goed door

Heb je nog vragen? Bel of app (020-3080916) ons gerust! 

Veel sterkte en lieve groet,
Het team van stichting senior&student