Urgent: Corona-update stichting senior&student

16 december 2020

Nederland is helaas weer in een volledige lockdown. Via deze blog willen we een update geven over hoe wij daar mee om moeten gaan. Om de verspreiding van corona te voorkomen is de oproep het contact zoveel mogelijk te verminderen en thuis te blijven. We begrijpen dat deze situatie weer veel van iedereen vraagt. 

Lees de maatregelen van het RIVM voor risicogroepen hier nog eens goed door.

Overleg met elkaar waar hij/zij behoefte aan heeft en hoe jullie op een veilige wijze samen de komende tijd in kunnen gaan. Het is belangrijk dat kwetsbare mensen passende ondersteuning blijven ontvangen. Studenten kunnen daarom nog steeds naar senioren toe om huishoudelijke hulp te bieden, of andere noodzakelijke zorg. Ook voor mensen met een persoonsgebonden budget (PGB) moet de zorg door gaan. 

Mark Rutte vroeg ons ook oog te houden voor mensen die alleen zijn. Wij willen de studenten dan ook vragen om met hun senior in gesprek te gaan waar hij/zij behoefte aan heeft!

Onderhoud het contact!

Je kunt ook op afstand nog veel betekenen voor elkaar. We hebben een lijstje met een aantal tips opgesteld voor onze studenten:
– Vraag je senior of je praktische hulp kunt bieden, zoals boodschappen doen of naar de apotheek gaan;

– Een maaltijd koken of iets lekkers bakken en langsbrengen, zoals onze Kerstpakketjes;

– Of breng iets anders leuks langs bij je senior, zoals een bosje bloemen, tijdschrift of puzzelboekje;                                     

– Maak een wandeling met elkaar. Toen de coronacrisis net uitbrak deed Coronaheld Georgie (24) dit samen met Henriette (69). Lees hier terug hoe dat ging;

– Regelmatig bellen;

– Voordeur-bezoekjes. Neem twee goede klapstoeltjes, een dekentje en wat lekkers mee en verplaats je bezoekje naar de voordeur! Zo heeft de senior toch wat gezelschap en aanspraak!

– Een brief schrijven, hoe leuk is om weer post te ontvangen?

– Online spelletjes spelen, hier wat leuke tips van Seniorweb!

– Verras je senior! Herinner je de film Love Actually? Maak je eigen versie!

– Heeft jouw senior dementie en wil je tips over hoe hiermee om te gaan, helemaal in deze coronatijd? Neem dan eens een kijkje op deze website.

Zo kun je als student toch veel blijven betekenen voor je senior en blijven we samen strijden tegen eenzaamheid. Juist in deze donkere dagen hebben we aandacht voor elkaar nodig.

Heb je nog vragen? Bel of app ons gerust! 

Veel sterkte en lieve groet namens het team van stichting senior&student!