Vacature voorzitter bestuur stichting senior&student

9 april 2024

Wat in 2014 begon met een eerste project voor 50 senioren in Amsterdam, is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een organisatie van maatschappelijk belang. Stichting senior&student matcht jongeren aan senioren die kampen met eenzaamheid in drie stedelijke regio’s. Inmiddels maken we zo’n 350 matches per jaar en hebben we veel expertise, ervaring en netwerk opgebouwd rondom maatjesprojecten tussen jong en oud.

De meeste bestuursleden zijn nog van het eerste uur en voor hen is het na 10 jaar tijd om hun rol over te dragen aan nieuwe bestuursleden. De stichting maakt momenteel een mooie groei en ontwikkeling door waar we je graag in een persoonlijk gesprek meer over vertellen.

Over stichting senior&student
De stichting ondersteunt senioren in het onafhankelijk en gelukkig ouder worden. Door hen te koppelen aan een jong persoon (17-30 jaar), iemand die de senior bij de maatschappij betrekt en hulp en gezelschap biedt daar waar dat gewenst is. De match maken wij op basis van persoonlijke overeenkomsten en gedeelde interesses.

Wij geloven sterk in wederkerigheid en werken vanuit de kracht van de persoon. Jonge mensen kunnen veel leren van senioren en van het helpen van een ander in algemene zin. Gedurende onze trajecten worden de jongeren ook actief gecoacht om aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling te werken. Andersom kunnen senioren ook veel leren van de jongeren en ontstaat er vaak een mooie vriendschap tussen jong en oud. Een verrijking voor beide generaties!

Om aan de grote hoeveelheid aanvragen te voldoen, varen we op een koers van uitbreiden en verder professionaliseren. De stichting is ambitieus als het gaat over groei in aantallen én kwalitatieve, duurzame impact. Zo willen we onze werkwijze uitrollen in andere steden, verder groeien qua aantal matches én onze werkwijze blijven optimaliseren middels onafhankelijk onderzoek en lessen uit de praktijk.

Over het bestuur
Onze stichting kent een bestuur op afstand. Dit betekent dat de meeste werkzaamheden door het team van Careibu worden uitgevoerd en vooral door het bestuur gecontroleerd en geadviseerd worden. Het bestuur komt gemiddeld 4-6x per jaar samen voor een vergadering en 1x per jaar voor een gezellig diner.

Om onze ambitieuze koers in goede banen te leiden, zoeken we een ervaren voorzitter die in dit proces de leiding neemt om samen met onze partners de ambitie waar te maken. Er is hierbij een intensieve samenwerking met Careibu, een sociale onderneming die de secretarisrol van het bestuur uitvoert en de uitvoerende partner is in onze projecten.

Wat kun je verwachten van de rol als voorzitter?

 • – De kans om wezenlijk bij te dragen aan een van de grootste sociale vraagstukken van dit moment: de toenemende eenzaamheid onder senioren i.c.m. verdere vergrijzing;
 • – Je hart laten verwarmen door alle mooie matches en bijzondere verhalen uit onze community en daardoor heel duidelijk voelen ‘waar je het voor doet’;
 • – Als voorzitter houd je toezicht op het werk en de projecten van de stichting en geef je advies vanuit jouw strategische en toekomstgerichte blik;
 • – Je coördineert de bestuursverantwoordelijkheden met de andere bestuursleden en zit de bestuursvergaderingen voor;
 • – Je ontwikkelt samen met de andere bestuursleden en in samenspraak met andere belanghebbenden een meerjarenvisie en -plan;
 • – Je bent af en toe aanwezig bij bijzondere evenementen zoals werkbezoeken, groepsbijeenkomsten en ‘hoog bezoek’ (zo hebben wij eerder koning Willem-Alexander, Een tegen Eenzaamheid ambassadeur Neelie Kroes, een keer een minister en een staatssecretaris op bezoek gehad);
 • – Je vertegenwoordigt de stichting, bijvoorbeeld middels een praatje op onze bijeenkomsten, bij belangrijke externe contacten en door het voorwoord te schrijven van onze jaarverslagen.

 

Wie zoeken we? Iemand met…

 • – affiniteit met onze missie, werkwijze en doelgroepen;
 • – bestuurlijke ervaring;
 • – een open en communicatieve leiderschapsstijl;
 • – maatschappelijke betrokkenheid;
 • – een breed en relevant netwerk.

 

De functie van voorzitter van het bestuur is onbezoldigd, alleen onkosten worden vergoed. De benoeming is voor een periode van 3 jaar (met mogelijkheid van eenmalige verlenging voor tweede termijn). De ingeschatte tijdsbesteding is ongeveer 8 uur per maand. Het bestuur telt momenteel 5 leden. De huidige voorzitter treedt af wanneer de nieuwe voorzitter start.

Interesse?
Stuur uiterlijk zondag 12 mei 2024 je motivatiebrief en CV naar sander@stichtingseniorenstudent.nl. Contactpersoon voor deze vacature is Sander Reus. Binnen 2 weken na ontvangst van je sollicitatie hoor je of we je uitnodigen voor een kennismaking.