We staan op nu.nl!

10 november 2020

Op 28 oktober besteedde Nu.nl aandacht aan stichting senior&student met een uitgebreid artikel over maatjesprojecten in coronatijd. Lees hier het hele artikel.

Weg generatiekloof: student steunt senior

Nu we massaal thuiszitten, ligt eenzaamheid op de loer. Vooral voor kwetsbare groepen. Wil je iets betekenen voor een ander en sta je open voor een bijzondere ontmoeting? Laat je koppelen aan een maatje in een kwetsbare positie in de samenleving. Maatjesprojecten kunnen vrijwilligers goed gebruiken. Júíst in coronatijd.

Stichting senior&student koppelt studenten aan senioren om de zelfredzaamheid van de senioren te vergroten en de eenzaamheid te verkleinen. Als student kies je zelf een senior uit die qua interesses en persoonlijke overeenkomsten goed bij je past. Je biedt praktische hulp en spreekt regelmatig af, bijvoorbeeld om een wandeling te maken, een spelletje te spelen of samen te eten.

Door de coronacrisis zijn de contacten nog belangrijker geworden, merkt Alexander de Waardt van Stichting senior&student. “De eenzaamheid onder ouderen is enorm toegenomen. ‘Live’ contact is natuurlijk lastiger geworden, maar niet onmogelijk.”

“Sommige koppels zijn belmaatjes geworden. En veel studenten bieden nu meer praktische hulp. Ze brengen bijvoorbeeld boodschappen langs of halen medicijnen bij de apotheek.”

Alexander de Waardt, stichting senior&student

De stichting moedigt koppels aan om met elkaar te bespreken wat prettig voelt. “Ook op 1,5 meter afstand en zelfs online zijn er mogelijkheden om in contact te blijven. Sommige koppels zijn belmaatjes geworden. En veel studenten bieden nu meer praktische hulp. Ze brengen bijvoorbeeld boodschappen langs of halen medicijnen bij de apotheek.”

In de afgelopen jaren bracht de stichting meer dan achthonderd koppels samen. Het komende jaar is er plek voor nog vijfhonderd koppels in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Zowel senioren als studenten kunnen zich aanmelden via stichtingseniorenstudent.nl.