Willem (77) en Damir (24) in het stadion bij ADO – FC Utrecht

9 april 2019

Senior en student bij voetbalwedstrijd

De stichting ‘Met senioren naar ADO‘ wilt graag iets doen tegen eenzaamheid onder ouderen. Dit doen ze door senioren mee te nemen naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Op 6 maart speelde ADO Den Haag tegen FC Utrecht en hierbij mocht een koppel van Stichting SeniorenStudent aanwezig zijn! Student Damir (24) en senior Willem (77) reisden af naar Den Haag voor een spannende wedstrijd. Damir geeft ons een indruk van de avond: 

“Toen ik Willem opbelde of het hem zou schikken, reageerde hij vol verheugenis”, schrijft Damir. “Hij was namelijk nog nooit binnen in een stadion geweest. De organisatie verzocht ons met een knipoog om de FC Utrecht kleding thuis te laten en niet te hard te juichen als Utrecht zou scoren. Dit gaf Willem en mij al een enorme voorpret toen we aan de telefoon hingen de ochtend voor de wedstrijd. We waren aan het fantaseren over hooligans en rellen en over hoe we misschien toch maar een groengeel kledingstuk moesten meenemen om ons te camoufleren. Willem koos ervoor om zich niet te laten kennen en toch volledig in het rood-wit te verschijnen, maar als compensatie had hij speciaal voor de wedstrijd zijn groengele rugzak meegenomen. Ik had besloten om mijn Utrecht pet te dragen. Mochten ze dat niks vinden kon ik die altijd nog afdoen.”

De FC Utrecht supporters 

“Binnengekomen in de skybox kregen we een warm onthaal en werden we uiteraard bestempeld als ‘de FC Utrecht supporters’. Dit gaf een leuke spanning aan de avond. Want we zijn immers van de rivaliserende club. De wedstrijd verliep enorm goed voor de supporters van ADO, want ze veegden met 5-0 de vloer aan met FC Utrecht. Bij elke goal werd er even onze kant op gekeken maar al gauw kon het Willem niet meer schelen wie er nou zou scoren. Bij elke goal juichte hij uit volle borst mee! De sfeer was heel gemoedelijk en tijdens de wedstrijd hebben we nog verschillende leuke gesprekjes gevoerd met zowel de staff als de andere senioren.”

“Toen het fluitsignaal klonk hebben we de organisatie en senioren bedankt voor een geweldige avond en zijn we huiswaarts gegaan. Beide konden we, op de terugreis naar Utrecht, concluderen dat de service die ons op de avond werd geboden door de organisatie oprecht en warm was. Al met al was het een zeer geslaagd avontuur en zeker voor herhaling vatbaar. Het stadion inclusief de skybox is van alle gemakken voorzien om als senior op een comfortabele wijze dit avontuur te kunnen beleven!”