Aanmelden studenten

Word maatje van een senior bij jou in de buurt!

Bij Stichting Senior&Student word jij als vrijwilliger gekoppeld aan een senior voor ondersteuning en gezelligheid. Het doel is om senioren te helpen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid en hun sociale netwerk. Zo strijden we samen tegen eenzaamheid. En jij krijgt de kans om ervaring op te doen in een maatschappelijke functie.

Je kiest zelf een senior uit die qua interesses en achtergrond goed bij jou past. Samen ondernemen jullie leuke activiteiten, zoals wandelen, uitstapjes maken, spelletjes spelen en samen koken en eten. Ook bied je praktische hulp, bijvoorbeeld bij de computer, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer.

Daarnaast organiseren we leuke groepsactiviteiten waar je met jou senior aan kunt deelnemen!

• list-check-smallHet is gezellig! Een grootouder in je studiestad
  • list-check-smallLever een maatschappelijke bijdrage
  • list-check-smallEen goede aanvulling op je CV (en ontwikkel jouw talenten en idealen)
  • list-check-smallLeer iemand van een andere generatie kennen met veel levenservaring en verhalen over vroeger
  • list-check-smallEen vrijwilligersvergoeding tussen de €25 en €100 per maand

Kies uit twee trajecten

12 maanden traject

Dit traject valt binnen ons programma Jong+Oud=Goud, dat we al sinds 2015 organiseren.

• list-check-small Word aan een senior gekoppeld voor 12 maanden
  • list-check-small 4 tot 12 bezoekuren aan de senior per maand (tijden in overleg)
  • list-check-small 2 studentenbijeenkomsten in jouw stad
  • list-check-small vrijwilligersvergoeding van €25,- tot €100,- per maand (afhankelijk van je leeftijd en aantal bezoekuren)

Iets voor jou?

• list-bullet-pointJe bent student of recent afgestudeerd.
  • list-bullet-pointJe woont in (de regio) Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.
  • list-bullet-pointBeschikbaar gedurende (+/-) één jaar voor minimaal 4 uur per maand.
  • list-bullet-pointJe bent gemotiveerd om een senior te ondersteunen.
  • list-bullet-pointJe bent bereid om aan de studentenbijeenkomsten en groepsuitjes deel te nemen.

Doe je mee?

• 1. Meld je aan in minder dan 2 minuten
  • 2. Kies een senior uit die goed bij jou past
  • 3. Wij plannen een online intakegesprek met je in
  • 4. Maak kennis met de senior en ga aan de slag!

6 maanden traject

Dit traject is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor jongeren van de Rijksoverheid.

• list-check-small Word aan een senior gekoppeld voor 6 maanden
  • list-check-small 12 bezoekuren aan de senior per maand (tijden in overleg)
  • list-check-small coachingstraject om te werken aan de ontwikkeling van jouw idealen en talenten (gemiddeld 7 uur per maand)
  • list-check-small gezellige uitjes met andere senioren en studenten in jouw stad.
  • list-check-small vrijwilligersvergoeding van €52,25 tot €95,- per maand (afhankelijk van je leeftijd)

Iets voor jou?

• list-bullet-pointJe bent tussen de 17 en 27 jaar en je studeert, bent recent afgestudeerd of zit in een tussenjaar.
  • list-bullet-pointJe woont in (de regio) Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.
  • list-bullet-pointBeschikbaar gedurende 6 maanden voor 19 uur per maand (tijden flexibel in te delen).
  • list-bullet-pointJe bent gemotiveerd om een senior te ondersteunen.
  • list-bullet-pointJe wilt graag werken aan de ontwikkeling van je eigen talenten en idealen via ons coachingstraject.
  • list-bullet-pointJe bent bereid om aan de coachingsbijeenkomsten en groepsuitjes deel te nemen.

Doe je mee?

• 1.  Lees hier goed alle informatie door of een MDT iets voor jou is
  • 2. Meld je aan in minder dan 2 minuten.
  • 3. Vul de aanvullende vragenlijst over de Maatschappelijke Diensttijd in over jouw MDT-doelstellingen en wensen
  • 4. Kies een senior uit die goed bij jou past
  • 5. Wij plannen een online intakegesprek met je in
  • 6. Maak kennis met de senior en ga aan de slag!

Partners van dit project zijn:

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: