Word maatje van een senior bij jou in de buurt!

Bij het project Jong+Oud=Goud word jij als vrijwilliger gekoppeld aan een senior voor ondersteuning en gezelligheid. Het doel is om senioren te helpen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid en sociale netwerk. Zo strijden we samen tegen eenzaamheid. En jij krijgt de kans om ervaring op te doen in een maatschappelijke functie.

Je kiest zelf een senior uit die qua interesses en achtergrond goed bij jou past. Samen ondernemen jullie leuke activiteiten, zoals wandelen, uitstapjes maken, spelletjes spelen en samen koken en eten. Ook bied je praktische hulp, bijvoorbeeld bij de computer, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer.

Daarnaast organiseren we leuke groepsactiviteiten waar je met jou senior aan kunt deelnemen!

• list-check-smallHet is gezellig! Een grootouder in je studiestad
  • list-check-smallLever een maatschappelijke bijdrage
  • list-check-smallEen goede aanvulling op je CV
  • list-check-smallLeer iemand van een andere generatie kennen met veel levenservaring en verhalen over vroeger
  • list-check-smallEen vrijwilligersvergoeding tussen de €25 en €100 per maand

Hoe werkt het?

• 1. Meld je aan in minder dan 2 minuten
  • 2. Kies een senior uit die goed bij jou past
  • 3. Wij plannen een online intakegesprek met je in
  • 4. Maak kennis met de senior en ga aan de slag!

Wat we van je vragen

• list-bullet-pointJe bent student of recent afgestudeerd
  • list-bullet-pointJe woont in (de regio) Amsterdam, Rotterdam of Utrecht
  • list-bullet-pointBeschikbaar gedurende (+/-) één jaar voor minimaal 4 uur per maand.
  • list-bullet-pointJe bent gemotiveerd om een senior te ondersteunen