Wachtende senioren

Kan je niet wachten om met een van onderstaande senioren op pad te gaan? Meld je aan als studentvrijwilliger en dien een matchverzoek in. Wij kijken vervolgens wat de beste match is. Je ontvangt een e-mail zodra je matchverzoek geaccepteerd of afgewezen is.

Meld je hier aan!

 

Amsterdam

Meneer M. (72) – Roetersstraat (Oost)
Meneer is Medisch Ethicus geweest en is nog steeds erg geinteresseerd in dit vakgebied. Hij lees veel medische boeken. Daarnaast luistert hij graag naar klassieke muziek en gaat elke vrijdag naar een concert. Wie weet vind jij het leuk om mee te gaan? 

Meneer B. (66) – Roetersstraat (Oost)
Meneer heeft als nachtportier gewerkt in een hotel. Hij woont in het Sarphatihuis in de Roetersstraat, vlakbij de UvA. Hij zit in een elektrische rolstoel. 

Mevrouw D. (88) – Roetersstraat (Oost)
Dit is een echte Amsterdamse dame. Ze heeft in een atelier gewerkt en kostuums gemaakt. Mevrouw houdt van muziek en gaat graag mee met activiteiten. Ze zou het erg fijn vinden om een student te ontmoeten waarmee ze gezellig kan praten. 

Meneer H. J. (78) – Blankenstraat (Centrum/Oost)
Meneer was vroeger chauffeur en voetbalcoach. Hij is nog steeds gek op sporten, en dan vooral om ernaar te kijken op tv ;).  Vind het prettig om lekker bezig te blijven, bijvoorbeeld met activiteiten binnen de woongroep of een potje klaverjassen. Hij zou het leuk vinden om samen met een student ook verschillende activiteiten te ondernemen.

Mevrouw B. (91) – Blankenstraat (Centrum/Oost)
Mevrouw woont in een kleinschalige woonvoorziening waar de bewoners zoveel mogelijk hun eigen leefwijze kunnen voortzetten en ingespeeld wordt op hun behoeften. Ze zou het heel leuk vinden samen met een student naar de Dappermarkt te gaan of ergens anders heen te wandelen. Ze zit helaas in een rolstoel en is een beetje doof, maar vind kletsen nog steeds erg gezellig! Ze heeft Surinaams/Indiaanse roots, komt uit het binnenland van Suriname. Daar heeft ze in de zorg gewerkt. Gaan jullie binnenkort samen gezellig naar de markt?

Sharda – Blankenstraat (Centrum/Oost)
Sharda houdt van koken en kletsen en zoekt een student waar ze dus gezellig mee kan praten. Mevrouw heeft een beroerte gehad en zit sindsdien in een rolstoel. Sharda heeft afasie maar is met een beetje geduld prima te verstaan. Sharda heeft een eigen willetje en weet wat ze wil. Daarnaast houdt ze wel van een sigaretje op z’n tijd. Ga jij binnenkort met Sharda gezellig naar de markt?

Meneer K. (70) – Blankenstraat (Centrum/Oost)
Dit is een Antilliaanse man uit Aruba. Hij heeft helaas zijn onderbeen moeten laten amputeren, maar dat weerhoudt hem er niet van om dingen te ondernemen. Hij gaat elke zaterdag naar de kerk in zijn elektrische rolstoel. Hij zou het fijn vinden om met de student ook naar buiten te gaan, bijvoorbeeld naar de markt. Verder is hij dol op lekker eten, vooral Surinaams en Indisch eten. Hij vindt het belangrijk om de regie over zijn eigen leven te behouden en dat lukt gelukkig wel goed in de kleinschalige woonvoorziening waar hij woont. Ga jij binnenkort met hem op pad?

Peter (70) – Watergraafsmeer
Peter is opgegroeid in Zaandam en heeft daar altijd gewoond en in de bouw gewerkt. Het is makkelijk om met hem een gesprek aan te gaan, hij praat graag over het nieuws en wat er gebeurt in de wereld. Wandelen is zijn lust en zijn leven, hij is ook nog erg goed ter been dus dat gaat hem gemakkelijk af. Hierdoor is hij ondernemend, hij gaat graag naar musea, uit eten of ergens wat drinken.

Joke (63) – Hugo de Grootkade
Joke is een vrolijke, Amsterdamse dame. Ze houdt van lachen en grapjes maken en is erg zorgzaam naar andere bewoners toe. Na het gezamenlijke eten helpt ze altijd met afruimen, ook al zit ze in een rolstoel. Ze heeft twee kinderen en ook kleinkinderen. Graag zou ze samen met een student af en toe naar buiten gaan, kaartspelletjes spelen of gewoon gezellig kletsen over wat er in de wereld gebeurd en dagelijkse dingetjes. Ondanks haar afasie begrijpt ze alles en kan ze goed aangeven wat ze wil en kletsen lukt ook. Van een sigaretje is ze ook niet vies.

Meneer H. (95) – Noordhollandstraat (Buitenveldert)
Meneer is inmiddels 95 jaar en is op zoek naar een student om mee te praten en gezellig op pad te gaan! Hij heeft een scootmobiel, maar daar durft hij in zijn eentje niet zo goed mee naar buiten. Daarnaast mist hij goede gesprekken, zoals over de actualiteit, het leven van jongeren en bouwkunde/architectuur. In de jaren ’30 was hij huis en decoratieschilder en later studeerde hij Bouwkunde. Hij heeft 27 jaar als bouwkundig opzichter gewerkt. Meneer is al sinds 1988 met pensioen en heeft inmiddels achterkleinkinderen. Leuk feitje: zijn oudste zoon is ook al met pensioen!

Meneer M. (70) – Roetersstraat (Oost)
Meneer is vriendelijk en heel begaan met iedereen. Over vroeger praten doet hij graag en hij houdt van lekker eten. Meneer zoekt een student waarmee hij onder het genot van een kopje koffie mee kan praten over curaçao.

Hannie (70) – Jupiter (Amstelveen)
Hannie heeft veel interesse in exacte vakken, de Romeinen, kunstgeschiedenis en geneeskunde. Ze zou het leuk vinden om een student te vinden met een of meerdere dezelfde interesses. 

Madelon (65) – Maldenhof (Zuid-Oost)
Madelon heeft geneeskunde gestudeerd en haar doctoraal gehaald maar heeft dit nooit in de praktijk gebracht. Zij was veel te druk met de zorg voor haar ouders en haar werk voor dierenwelzijn. Haar liefde voor dieren komt duidelijk naar voren. Ze is een liefhebber van de natuur en heeft respect voor alles wat leeft. Madelon wil graag naar musea maar het is zo ongezellig om alleen te gaan. Korte stukken fietst zij, lange stukken reist zij met Connexxion. Door artrose kan zij helaas geen lange stukken meer wandelen.

Heinrich (80) – Hugo de Grootkade (Oud-West) 
Heinrich is een muzikale en religieuze man. Hij heeft veel piano gespeeld en zingt graag liedjes. Hij kletst graag over het geloof en over Suriname en is gek op eten. Graag zou hij met een student samen naar buiten gaan en ergens een kopje koffie drinken of wat eten.

Theo (66) – Hugo de Grootkade (Oud-West) 
Theo weet alles van taartjes en andere lekkernijen, want hij werkte als banketbakker bij de Albert Heijn. Hij houdt erg van katten en sigaretjes roken. Hij zou graag een blokje om gaan met een student om ergens een koffie te drinken en gezellig te kletsen. Verder houdt hij ook van 50/60’s muziek en kijkt hij graag sport op tv.

Gert (75) – Dr. J.A. Ringersstraat – Geuzenveld
Gert is een opgewekte man die houdt van sport en de Volkskrant altijd van voor naar achter uit leest. Ook luistert hij graag naar de radio of kijkt televisie. Hij is dol op muziek en musicals en goed op de hoogte van wat er speelt in de wereld.

Theo (65) – Dr. J. A. Ringersstraat – Geuzenveld
Theo is een rustige, vriendelijke en eerlijke man. Soms is hij wat onrustig, dan gaat hij graag een stukje wandelen. Hij is gek op de natuur en planten. Verder speelt hij graag een spelletje; een potje kaarten of monopolie.

Jan Willem (81) – Nieuw Herlaer – Buitenveldert
Dhr is geboren in Amsterdam en woont er nog altijd. Vroeger heeft hij gewerkt als werk voorbereider in een magazijn van de scheepsbouw. Dhr heeft parkinson en afasie waardoor hij soms lastig te verstaan kan zijn. Het is een hele lieve en rustige man.

Ed (66) – Roetersstraat (Oost)
Bij Ed past een vlotte, goed ontwikkelde student. Iemand met humor en die volop in het leven staat. Ed heeft als technisch tekenaar gewerkt en wil graag een keer gaan vissen met een vrijwilliger! 

Danny (68) – Comeniusstraat (Slotervaart) 
Danny spreekt meerdere talen en heeft interesse in wiskunde, natuurkunde en programmeren. Hij woont in een zorginstelling, maar vind moeilijk aansluiting met andere bewoners omdat zij een stuk ouder zijn. Hij is op zoek naar een student voor goede gesprekken en een uitje.

Mart (68) – Rustenburgerstraat (Diamantbuurt) 
Mart is een vrolijke man en op zoek naar een student die het leuk vindt om samen op pad te gaan, zodat hij vaker buiten komt. Hij kijkt graag naar Tour de France en voetbal en wil graag meer leren van de computer.

Leo (63) – Hugo de Grootkade (Oud-West) 
Voor Leo zijn wij op zoek naar een rustige, aardige student die met hem op zondagavond gezelschapsspellen wil spelen en als het weer het toelaat, een wandeling wil maken. Favoriete spel? Sjoelen!

Anna (94) – Hugo de Grootkade (Oud-West)
Anna gelooft en leest graag in de bijbel, daarnaast gaat ze naar de bingo en is ze gek op gezelligheid. Ze wil graag over het geloof praten met een student.

Utrecht

Mevrouw A. – Rocky Mountains (Lunetten)
Deze mevrouw van 72 heeft vorig jaar haar man verloren, waarmee ze 57 jaar samen was. Ze zou het erg fijn vinden om een student te vinden met wie ze gezellig kan praten.

Rene (75) – Matterhorn (Lunetten)

Rene woont samen met zijn vrouw in Lunetten en ze zijn dol op muziek. Iedere week bezoeken zij het koffieconcert in Vredenburg. Zij zouden dit graag samen met een student doen, omdat het de laatste tijd wat moeizamer gaat. Vergezel jij dit muzikale echtpaar?

Meneer A. (78) – Kanaleneiland 
Dhr. woont samen met zijn vrouw in een flat in Kanaleneiland. Dhr. is deels verlamd en is zorg afhankelijk. Familie is op zoek naar een vrijwilliger die af en toe een paar uur bij dhr. kan zitten, zodat partner er even tussenuit kan met haar kinderen.

Rotterdam

Meneer S. (68) – Dordtsestraatweg 852 (Karl Marxbuurt)
Meneer is geboren in Suriname en sinds 1,5 jaar met pensioen. Hij heeft altijd in de gezondheidszorg gewerkt en doet dit nog steeds 2 dagen als vrijwilliger. Hij wil graag samen met een student naar een discotheek, hij voelt zich nog zo jong!